Delecta Krówka mieszanka do domowego wypieku ciasta 530 g
Udostępnij na FacebookuCzasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
1 szt - 0,530 kg
Kod kreskowy: 5900983005502
Dodatkowe informacje
Producent
Delecta
Wypróbuj
Delecta Karpatka z nutą wanilii
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki
Ciasto: cukier, mąka pszenna tortowa, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat
Polewa: cukier, mleko pełne w proszku, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat
Krem: cukier, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do ciasta
140 g mieszanki do kremu
110 g mieszanki do polewy
Marka
Delecta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krówka. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Cechy
wyjątkowo karmelowy smak
pyszna klasyka
aksamitna i puszysta
Opis produktu
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;)
Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
O marce
Wypróbuj
Delecta Karpatka z nutą wanilii
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji szukaj na
Delektujemy.pl
Dobra strona wypieków
Opakowanie nie zawiera dodatków do dekoracji.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Orzeszki pekan - Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Orzechy brazylijskie - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Migdały - Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
Orzechy włoskie - Może zawierać
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem / Nr partii - patrz góra kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 211
Głębokość - 61
Szerokość - 144
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
FoodWell Sp. z o.o.,
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Adres zwrotny
FoodWell Sp. z o.o.,
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Kontakt
FoodWell Sp. z o.o.
Dodatki
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Contains
Flavours - Contains
Colours - Contains
Przepisy
Przygotuj:
Do kremu: 450 ml mleka, 75 g masła lub margaryny
Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 125 ml wrzącej wody (1/2 szklanki), 1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty
Do polewy: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka
Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka.
2. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzony proszek i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia ok. 3 min, energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji.
4. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź.
5. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu).
6. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 4-5 min.
7. Gotową masę przełóż do blachy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 min.
8. Po upieczeniu wystudź ciasto.
9. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
10. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
11. Ciasto udekoruj polewą - rozgrzej margarynę z mlekiem, zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 3 min ciągle mieszając.
12. Polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub pokrojonymi orzechami.
13. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1340 g produktu po przygotowaniu (20 porcji).
Adres internetowy
www.foodwell.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 67 g | %RWS* na porcję 67 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1190 kJ | 798 kJ | 10 % |
Wartość energetyczna | 284 kcal | 190 kcal | 10 % |
Tłuszcz | 13 g | 8,9 g | 13 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,3 g | 2,9 g | 14 % |
Węglowodany | 37 g | 25 g | 9 % |
w tym cukry | 22 g | 15 g | 17 % |
Białko | 4,4 g | 3,0 g | 6 % |
Sól | 0,51 g | 0,34 g | 6 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2 % tł., margaryną 80 % tł. i migdałami). | |||
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1340 g produktu po przygotowaniu (20 porcji). |