Diamant Cukier brązowy 500 g
Udostępnij na FacebookuCukier brązowy Diamant z aromatyczną nutą karmelu świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5907069001588
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
cukier
cukier palony (karmel)
Marka
Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier brązowy.
Cechy
aromatyczny smak
do wypieków, napojów, deserów i słodkich dań
cukier z dodatkiem cukru palonego
Opis produktu
Cukier brązowy Diamant z aromatyczną nutą karmelu świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 58
Wysokość - 133
Szerokość - 83
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Serwis konsumencki:
Tel. +48 61-8665061
www.diamant.pl
www.facebook.com/diamantowa.kuchnia
Adres kontaktowy
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Kontakt
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
Przepisy
Ciasteczka orzechowe
200 g cukru brązowego Diamant, 200 g miękkiego masła, 200 g mąki, 1/2 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 żółtko, 2 łyżki mleka, 150 g mielonych orzechów laskowych
Zmiksować masło z brązowym cukrem Diamant i przyprawami, dodać żółtko i mleko, wymieszać. Dosypać zmielone orzechy, mąkę. Ugnieść ciasto. Podzielić na dwie części, uformować dwa wałki długości ok. 20 cm i odstawić do lodówki na ok. 1/2 godz. Każdy z wałeczków pokroić na 30 talarków, położyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w temp. 180-190°C ok. 15 min. Wyjąć, wystudzić.
Telefon kontaktowy
+48 61-8665061
Adres internetowy
www.diamant.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/diamantowa.kuchnia
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1693 kJ |
Wartość energetyczna | 396 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 99 g |
w tym cukry | 99 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,07 g |