Diamant Cukier dekoracyjny 500 g
Udostępnij na FacebookuSłodkie pieczenie Efektowna posypka na wypieki i desery. Duże, ozdobne kryształy. Nie zmienia zabarwienia podczas pieczenia.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5907069013598
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier biały kat. 1.
Cechy
idealny do ozdabiania wypieków
z natury, w zgodzie ze środowiskiem
Opis produktu
Słodkie pieczenie
Efektowna posypka na wypieki i desery. Duże, ozdobne kryształy. Nie zmienia zabarwienia podczas pieczenia.
Dodatkowe informacje
Więcej o produkcji w zgodzie ze środowiskiem po zeskanowaniu kodu QR lub na www.znatury.slodkielaczy.pl
Instagram: slodkielaczy
YouTube: slodkielaczy
Facebook: slodkielaczy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Informacje o recyklingu
Całe opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 77
Wysokość - 132
Głębokość - 59
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie.
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061
Kontakt
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
Przepisy
Ciasteczka maślane przekładane marmoladą
Składniki:
300 g mąki pszennej, 150 g zimnego masła, 70 g cukru pudru Diamant, 1 jajko, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, cukier dekoracyjny Diamant jako posypka, marmolada w ulubionym smaku i kolorze
Przygotowanie:
1. Do mąki dodaj pokrojone, zimne masło, cukier puder Diamant, jajko, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zagnieć na jednolitą masę. Z ciasta uformuj kulę, lekko spłaszcz, owiń folią spożywczą. Wstaw do lodówki na min. 1 godzinę.
2. Schłodzone ciasto krótko zagnieć i rozwałkuj na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm. Z ciasta wykrój kształt z dziurką w środku i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp cukrem dekoracyjnym Diamant.
3. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 12 minut w temp. 180°C, grzałka góra-dół, do zarumienienia. Pozostaw do ostygnięcia.
4. Posmaruj spody ciastek ulubioną marmoladą i złóż.
Telefon kontaktowy
+48 61 8665061
Recykling - pozostały tekst
Nadaje się do recyklingu
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 22 - Papier
Adres internetowy
www.diamant.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1700 kJ |
Wartość energetyczna | 400 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 100 g |
w tym cukry | 100 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |