Diamant Cukier drobny 1 kg
Udostępnij na FacebookuSłodkie pieczenie Łatwo rozpuszczalny. Idealny do pieczenia delikatnych ciast. Doskonały do wyrobu kremów, ubijania śmietany i piany z białek, słodzenia zimnych napojów, sałatek owocowych i deserów. Wyśmienity do zamrażania owoców.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5907069000499
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier drobny.
Cechy
Produkt polski
idealny do ciast i kremów
z natury, w zgodzie ze środowiskiem
Opis produktu
Słodkie pieczenie
Łatwo rozpuszczalny. Idealny do pieczenia delikatnych ciast. Doskonały do wyrobu kremów, ubijania śmietany i piany z białek, słodzenia zimnych napojów, sałatek owocowych i deserów. Wyśmienity do zamrażania owoców.
Dodatkowe informacje
Więcej o produkcji w zgodzie ze środowiskiem po zeskanowaniu kodu QR lub na www.znatury.slodkielaczy.pl
Instagram: slodkielaczy
YouTube: slodkielaczy
Facebook: slodkielaczy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu
Informacje o recyklingu
Całe opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 166
Głębokość - 78
Szerokość - 92
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Curownia Środa
ul. Niedziałkowskiego 27
63-000 Środa Wlkp.
Wyprodukowano dla:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie.
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061
Adres kontaktowy
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
Kontakt
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
Przepisy
Beza z owocami
Składniki:
Beza: 6 białek, 300 g cukru drobnego Diamant, 1 łyżka soku z cytryny, 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej, szczypta soli
Krem: 120 g słodkiej śmietanki 30 %, 120 g mascarpone, 1 łyżka cukru pudru Diamant, 50 ml pomarańczowego soku
Przygotowanie:
1. Białka w temperaturze pokojowej wlej do miski i zacznij ubijać. Gdy zaczną robić się sztywne, dodaj szczyptę soli i kontynuuj ubijanie. Cukier dodawaj stopniowo, po łyżce. Ubijaj, aż cukier rozpuści się, a masa będzie sztywna i lśniąca (ok. 7-8 min.).
2. Dodaj mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny. Wymieszaj tylko do połączenia składników.
3. Na papierze narysuj okrąg o średnicy ok. 20 cm i energicznie wyłóż ubitą, lśniącą masę, formując kopiec, a boki podnieś łopatką.
4. Piecz przez 25 minut w 120 °C z termoobiegiem, później zmniejsz ogrzewanie do 95 °C i piecz przez ok. 3-5 h obserwując, by się nie przypaliła. Po wyłączeniu, uchyl drzwi i zostaw do wystygnięcia, najlepiej na całą noc.
5. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i łyżka po łyżce dodawaj mascarpone w temperaturze pokojowej, a potem sok z pomarańczy, ciągle ubijając.
6. Udekoruj bezę kremem i owocami. Podawaj od razu!
Kraj
Country of Origin - Poland
Telefon kontaktowy
+48 61 8665061
Recykling - pozostały tekst
Nadaje się do recyklingu
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 22 - Papier
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05907069000581
Adres internetowy
www.diamant.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1700 kJ |
Wartość energetyczna | 400 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 100 g |
w tym cukry | 100 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |