Diamant Cukier żelujący 3:1 500 g

Udostępnij na Facebooku

Diamant Cukier żelujący 3:1 500 g
  • Diamant Cukier żelujący 3:1 500 g
  • Diamant Cukier żelujący 3:1 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg

Kod kreskowy: 5907069000321

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

substancja konserwująca: sorbinian potasu

cukier

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

substancja żelująca: pektyna

olej roślinny (palmowy/koksowy)

Marka

Diamant

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier żelujący 3:1.

Cechy

krótkie gotowanie

oszczędność energii

pektyna owocowa

1,5 kg owoców 0,5 kg cukru żelującego

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Informacje o recyklingu

Torba - Nadające się do recyklingu

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 78

Wysokość - 137

Głębokość - 60

Rodzaj opakowania

Typ - Torba

Adres producenta

Wyprodukowano dla:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061

Adres kontaktowy

ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań

Kontakt

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Dodatki

konserwanty - Contains

Przepisy

Prosty i szybki sposób na domowe konfitury. Gotujesz tylko 3 minuty.

Przepis podstawowy
1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki.
2. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić.
3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania.
4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia.

Konfitury z kawałkami owoców
Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Ważne wskazówki
- Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców.
- Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1.
- Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.

Telefon kontaktowy

+48 61 8665061

Recykling - pozostały tekst

Nadaje się do recyklingu

Wyrzuć do pojemnika żółtego na plastik i metal. Sprawdź u lokalnego odbiorcy odpadów.

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik

Adres internetowy

www.diamant.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1681 kJ/396 kcal
Tłuszcz0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g
Węglowodany97 g
w tym cukry97 g
Białko0 g
Sól0,04 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.