Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
Udostępnij na FacebookuCukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5907069000413
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier trzcinowy nierafinowany
Opis produktu
Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.
Dodatkowe informacje
Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl
Dołącz do nas www.facebook.com/diamantowa.kuchnia
Uwaga:
W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 92
Głębokość - 57
Wysokość - 182
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
www.diamant.pl
Serwis konsumencki:
tel. 61-8665061
Przepisy
Glazurowane nóżki kurczaka
Składniki: 4 łyżki Cukru Trzcinowego Diamant Dark Muscovado, 8 podudzi z kurczaka, 1 łyżka musztardy francuskiej, 2 pomarańcze, 1 łyżka sosu sojowego, olej do smażenia, pieprz, sól.
Na kurczaku wykonać poprzeczne nacięcia. Dzięki temu szybciej się upieką i lepiej zamarynują. Cukier, musztardę, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy dokładnie wymieszać aż cukier się rozpuści. Tak przygotowaną marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki - najlepiej na noc, a minimum na godzinę - do zamarynowania. Na patelni rozgrzać olej. Nóżki z kurczaka wyjąc z marynaty i obsmażyć z każdej strony. Zalać marynatą i dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Gdy marynata odparuje uzupełnić niewielką ilością wody. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem. Druga pomarańczę obrać i wyciąć fileciki omijając błony. Dodać pod koniec duszenia tak, aby się tylko podgrzały i nie rozpadły.
Mięso podawać polane sosem oraz ciepłymi kawałkami pomarańczy.
Telefon kontaktowy
tel. 61-8665061
Adres internetowy
www.diamant.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g cukru trzcinowego: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1615 kJ/380 kcal |
Białko | 0 g |
Węglowodany | 95 g |
Tłuszcz | 0 g |