Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Udostępnij na Facebooku

Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara przeznaczony jest do kawy, egzotycznych drinków oraz koktajli mleczno-owocowych. Doskonały do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka. Uwaga: W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
  • Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
  • Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg

Kod kreskowy: 5907069000406

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Marka

Diamant

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier trzcinowy nierafinowany

Opis produktu

Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara przeznaczony jest do kawy, egzotycznych drinków oraz koktajli mleczno-owocowych. Doskonały do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka.

Uwaga:
W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 181

Szerokość - 92

Głębokość - 57

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. +48 61-8665061
www.diamant.pl

dołącz do nas
www.facebook.pl/diamantowa.kuchnia

Adres kontaktowy

ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Kontakt

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Przepisy

Ciasto z suszonymi morelami i migdałami

Składniki: 200 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara, 2 saszetki zielonej herbaty, 200 g suszonych moreli, 200 g masła, 3 jajka, 400 g mąki pszennej tortowej, 10 g proszku do pieczenia, 50 g płatków migdałowych, 100 g migdałów bez skórki.

Herbatę zalać połową szklanki gorącej wody i odstawić do zaparzenia. Morele pokroić w kostkę, przełożyć do miski i zalać herbatą, odstawić do nasiąknięcia. Masło rozpuścić w rondelku, odstawić do ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Białka ubić z cukrem trzcinowym Diamant Dry Demerara na gładką masę. Dodać żółtka dalej ubijając. Do jajek dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki migdałów i morele. Całość delikatnie wymieszać dolewając rozpuszczone chłodne masło i przełożyć do natłuszczonej tortownicy o średnicy 22-24 cm. Na wierzchu ułożyć migdały delikatnie wciskając je w ciasto. Rozgrzać piekarnik do temp. 160°C. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec około 60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Jeśli patyczek jest mokry, piec kolejne 10-15 minut.

Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl

Telefon kontaktowy

+48618665061

Adres internetowy

www.diamant.pl

Media społecznościowe

www.facebook.pl/diamantowa.kuchnia

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g
Wartość energetyczna1700 kJ
Wartość energetyczna400 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany100 g
w tym cukry100 g
Białko0 g
Sól0,01 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.