1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5907069001250
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
substancja konserwująca: sorbinian potasu
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
cukier
olej roślinny całkowicie utwardzony (palmowy)
substancja żelująca: pektyny
Marka
Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Środek żelujący do wszystkich owoców.
Cechy
prosty sposób na konfitury
2:1 lub 3:1
na 1 kg owoców
możesz użyć od 350 g do 500 g cukru
krótkie gotowanie
Dodatkowe informacje
Masz wybór!
Z Konfitur-Fix możesz dobrać ilość cukru do swoich upodobań smakowych oraz rodzaju owoców.
Weź 1 kg owoców + od 350 g do 500 g cukru
albo 750 ml soku + od 350 g do 500 g cukru
Przygotuj konfitury jakie lubisz!
www.facebook.com/slodkielaczy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 109
Głębokość - 7
Wysokość - 159
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-959 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-959 Poznań
Serwis konsumencki: tel. 61 866 50 61
www.diamant.pl
Kontakt
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Mickiewicza 35,
60-959 Poznań
Przepisy
Prosty sposób na konfitury:
1. Owoce umyć, usunąć pestki, gniazda, szypułki lub listki, rozdrobnić, odważyć 1 kg (albo odmierzyć 750 ml soku na galaretkę) i włożyć do garnka.
2. Wsypać Konfitur-Fix i dokładnie wymieszać z owocami oraz wybraną ilością cukru (od 350 g do 500 g). Mieszając doprowadzić całość do wrzenia. Gotować 3 minuty na większym ogniu stale mieszając. Galaretkę gotować 1 minutę.
3. Gorącymi konfiturami (galaretką) napełnić słoiki typu twist-off do wysokości brzegu i natychmiast szczelnie zamknąć.
Telefon kontaktowy
61 866 50 61
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05907069001489
Adres internetowy
www.diamant.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1363 kJ/324 kcal |
Tłuszcz | 3,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6 g |
Węglowodany | 44 g |
w tym cukry | 44 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,75 g |