1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5900437021331
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
skrobia ziemniaczana
barwnik (karoteny)
aromat
cynamon mielony
zagęszczony sok jabłkowy
skrobia kukurydziana
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Budyń w proszku, smak pieczone jabłko-cynamon.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej pół szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru, np. trzcinowego.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do miseczek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło.
Zamiast cukru możesz dodać 2 łyżki miodu. Ugotuj wówczas budyń na mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml).
Twój naturalny wybór
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 162
Szerokość - 114
Głębokość - 7
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 1 porcja = 142 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 381 kJ | 542 kJ | 6 % |
Energia | 90 kcal | 128 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 1,8 g | 2,5 g | 4 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,0 g | 1,5 g | 8 % |
Węglowodany | 16 g | 22 g | 8 % |
w tym Cukry | 9,6 g | 14 g | 16 % |
Białko | 3,0 g | 4,3 g | 9 % |
Sól | 0,10 g | 0,15 g | 3 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g |