1 szt - 0,077 kg
Kod kreskowy: 5900437034621
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki
cukier
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
żelatyna
aromat
barwnik (kurkumina)
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Galaretka w proszku, smak cytrynowy.
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów na oetker.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 114
Wysokość - 164
Głębokość - 10
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy
Przepis na:
Cytrynową piankę z czekoladą
Składniki:
Masa sernikowa:
- 600 ml wody
- 2 opak. Galaretki Dr. Oetkera smak cytrynowy
- 65-70 g biszkoptów
- 500 ml śmietanki 30 % tł. (schłodzonej)
Polewa:
- 100 g czekolady mlecznej
- 50 ml śmietanki 30 % tł.
Sposób przygotowania:
Masa sernikowa
Zagotuj wodę i odmierz 600 ml wody. Zawartość torebek z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Okrągłą formę Ø 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty, układając je obok siebie. Do drugiego naczynia przelej schłodzoną śmietankę i ubij ją mikserem do uzyskania sztywnej i puszystej konsystencji. Ciągle mieszając, wlewaj tężejącą galaretkę (ważne, aby galaretka nie była zbyt płynna, ani za gęsta. Powinna być na tyle płynna, żeby można było ją swobodnie wlewać do śmietanki). Masę przelej do tortownicy i pozostaw ją do stężenia na około 2 godziny.
Polewa
Połamaną czekoladę mleczną i śmietankę umieść w miseczce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Rozpuszczoną czekoladą udekoruj ciasto. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
4 porcje po 144 g
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 144 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 221 kJ | 318 kJ | 4 % |
Energia | 52 kcal | 75 kcal | 4 % |
Tłuszcz w tym | 0 g | 0 g | 0 % |
Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 11 g | 16 g | 6 % |
w tym Cukry | 11 g | 16 g | 18 % |
Białko | 1,6 g | 2,3 g | 5 % |
Sól | 0,01 g | 0,01 g | <1 % |
4 porcje po 144 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |