1 szt  - 0,043 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5900437027722                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
cukier
skrobia
aromaty
MLEKO odtłuszczone w proszku
koncentrat soku z malin (maltodekstryna, koncentrat soku z malin)
biała czekolada
koncentrat z buraka (maltodekstryna, koncentrat z buraka)
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU.
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Budyń w proszku, smak panna cotta malinowa.
Cechy
smaki świata
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody (ok. ½ kubka lub ¾ mniejszego kubka).
2. Zawartość torebki wsyp powoli do kubka cały czas mieszając.
3. Mieszaj energicznie łyżeczką ok. 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Budyń jest gotowy od razu do spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 159
Głębokość - 8
Szerokość - 99
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodatki
Smaki / Aromaty - Zawiera
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 1 porcja = 218 g | (%*) | 
|---|---|---|---|
| Energia | 311 kJ | 679 kJ | 8 % | 
| Energia | 73 kcal | 160 kcal | 8 % | 
| Tłuszcz | 0,2 g | 0,4 g | 1 % | 
| w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0,1 g | 0,2 g | 1 % | 
| Węglowodany | 16 g | 34 g | 13 % | 
| w tym Cukry | 9,7 g | 21 g | 23 % | 
| Białko | 2,1 g | 4,6 g | 9 % | 
| Sól | 0,08 g | 0,16 g | 3 % | 
| *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | 
