Dr. Oetker Słodka Chwila Kaszka manna z malinami 49 g
Udostępnij na FacebookuŹródło błonnika pokarmowego.
1 szt - 0,048 kg
Kod kreskowy: 5900437039435
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
4,6 % błonnik z cykorii
cukier
2 % maliny suszone
aromaty
23 % MLEKO w proszku (MLEKO odtłuszczone i MLEKO pełne)
zagęszczony sok cytrynowy
skrobia
30 % kasza manna z PSZENICY
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Deser w proszku - kasza manna z błonnikiem i kawałkami malin.
Cechy
źródło błonnika
Opis produktu
Źródło błonnika pokarmowego.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Do kubka wlej 150 ml wrzącej wody (ok. ½ mniejszego kubka).
2. Zawartość torebki wsyp do kubka.
3. Całość wymieszaj łyżeczką i odstaw do zgęstnienia na 3 min.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 8
Szerokość - 99
Wysokość - 160
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Oświadczenia żywieniowe
Źródło błonnika pokarmowego.
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Waga od dostawcy
Waga brutto - 52
Dodatki
Flavours - Contains
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 1 porcja = 199 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 385 kJ | 765 kJ | 9 % |
Energia | 91 kcal | 181 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 0,4 g | 0,7 g | 1 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0,2 g | 0,4 g | 2 % |
Węglowodany | 18 g | 37 g | 14 % |
w tym Cukry | 9,0 g | 18 g | 20 % |
Błonnik | 1,4 g | 2,9 g | |
Białko | 2,8 g | 5,5 g | 11 % |
Sól | 0,08 g | 0,15 g | 3 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |