Dr. Oetker Słodka Chwila Kaszka manna z owocami leśnymi 47,5 g
Udostępnij na FacebookuŹródło błonnika pokarmowego.
1 szt - 0,047 kg
Kod kreskowy: 5900437038612
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
skrobia
22 % MLEKO w proszku (MLEKO odtłuszczone i MLEKO pełne)
2,1 % owoce suszone (maliny, jagody)
30 % kasza manna z PSZENICY
cukier
aromaty
zagęszczony sok cytrynowy
4,2 % błonnik z cykorii
koncentrat z buraka
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Deser w proszku - kasza manna z błonnikiem i owocami leśnymi.
Cechy
nowy smak
źródło błonnika
Opis produktu
Źródło błonnika pokarmowego.
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Do kubka wlej 150 ml wrzącej wody (ok. ½ mniejszego kubka).
2. Zawartość torebki wsyp do kubka.
3. Całość wymieszaj łyżeczką i odstaw do zgęstnienia na 3 min.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 8
Wysokość - 160
Szerokość - 99
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Oświadczenia żywieniowe
źródło błonnika
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g | Wartość odzywcza po przyrządzeniu: 1 porcja = 197 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 373 kJ | 735 kJ | 9 % |
Energia | 88 kcal | 173 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 0,3 g | 0,7 g | 1 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0,2 g | 0,3 g | 2 % |
Węglowodany | 18 g | 35 g | 13 % |
w tym Cukry | 8,4 g | 17 g | 19 % |
Błonnik | 1,4 g | 2,8 g | |
Białko | 2,6 g | 5,1 g | 10 % |
Sól | 0,06 g | 0,12 g | 2 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |