E.Wedel Pawełek Duo 45g
Udostępnij na FacebookuBatonik z czekolady białej karmelowej i gorzkiej z nadzieniem czekoladym (z dodatkiem alkoholu).
1 szt - 0,045 kg
Kod kreskowy: 59078203
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Batonik z czekolady białej karmelowej i gorzkiej z nadzieniem czekoladym (z dodatkiem alkoholu).
Składniki
Nadzienie zawiera 18% czekolady gorzkiej.
Składniki: Czekolady gorzkie 35% (Cukier, Miazga kakaowa, Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, Tłuszcz kakaowy, Tłuszcz mleczny, Emulgatory: Lecytyny sojowe i E 476, Sól, Aromat), Czekolada biała karmelowa 28% [Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne w proszku, Proszek karmelowy 10% (Mleko odtłuszczone, Serwatka (z mleka), Cukier, Masło, Aromat), Serwatka w proszku (z mleka), Emulgatory (Lecytyny sojowe, E476), Sól], Cukier, Mleko zagęszczone słodzone (Mleko, Cukier), Syrop glukozowy, Alkohol etylowy (1,7%), Substancje utrzymujące wilgoć (sorbitole, inwertaza). Aromaty. Czekolady gorzkie: masa kakaowa minimum 50% i 64%. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, zboża (gluten), jaja.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
LOTTE Wedel
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,2 g |
Zawartość białek | 5,3 g |
Zawartość błonnika | 3,8 g |
Cukry | 55 g |
Zawartość węglowodanów | 58 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 21 g |
Wartość energetyczna kJ | 1932 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 462 kcal |
W porcji 45 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji | 26,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 9,4 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,09 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,4 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 24,8 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 869 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 208 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5,4 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 10,4 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 10,4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 13,4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 27 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 10,1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 27,6 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 4,8 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 1,5 %RWS |