E.Wedel Ptasie Mleczko® Batonik Śmietankowy w Mlecznej Czekoladzie 26g
Udostępnij na FacebookuPtasie Mleczko® Batonik Śmietankowy w Mlecznej Czekoladzie 26g
1 szt - 0,026 kg
Kod kreskowy: 59088462
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Ptasie Mleczko® Batonik Śmietankowy w Mlecznej Czekoladzie 26g
Składniki
Czekolada mleczna 28% (Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne w proszku, Miazga kakaowa, Serwatka w proszku (z mleka), Tłuszcz mleczny, Emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, Aromat), Cukier, Syrop glukozowy, Masło, Mleko zagęszczone słodzone, Roztwór cukru inwertowanego, Białko jaja w proszku, Substancja żelująca (agar), Śmietanka w proszku (0,4%), Regulator kwasowości (kwas cytrynowy), Aromaty, Substancja konserwująca (E 202). Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 32%, masa mleczna minimum 18%. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, zboża (gluten).
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
LOTTE Wedel
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,1 g |
Zawartość białek | 3,3 g |
Zawartość błonnika | 1,4 g |
Cukry | 48 g |
Zawartość węglowodanów | 57 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 14 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 23 g |
Wartość energetyczna kJ | 1880 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 449 kcal |
W porcji 26 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji | 14,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 12,5 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 117 kcal |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,4 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,9 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 489 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,03 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 5,9 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 8,4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 18,0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 5,7 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 13,9 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 1,8 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0,5 %RWS |