Eko-Ognisko 6szt
Udostępnij na FacebookuEko-Ognisko 6szt - Szybko, wygodnie i ekologicznie - doskonała alternatywa dla chemicznych podpałek! Eko-Ognisko to w stu procentach naturalna, ekologiczna rozpałka, która umożliwi Ci szybkie, wygodne i skuteczne rozniecenie ognia na grillu, kominku, ognisku lub kotle z wentylatorem. Całość jest lekka i niewielka, zapakowana w poręczny plastikowy kubek, dlatego też Eko-Ognisko doskonale sprawdza się w podróży, a także jako efektowny prezent lub gadżet
1 op - 6 szt
Kod kreskowy: 5902768819137
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Suche drewno ,
Tektura,
Wosk parafinowy
Opis produktu
Bezpieczne w użyciu , bezzapachowe.
Umożliwia łatwe i skuteczne rozpalanie grilla , kotła z wentylatorem , kominka oraz ogniska.
Przechowywanie
Przechowywać w pomieszczeniu suchym z dala od źródeł ciepła.
Przechowywać w temperaturze poniżej 45 stopni C.
Przygotowanie i stosowanie
Rozpalanie w kotle z nadmuchem mechanicznym ( wentylatorem )
- Umieścić 1 szt. eko-ogniska na palenisku większą podstawką do dołu.
- Obłożyć eko-ognisko opałem z każdej strony do 1/2 wysokości,
- Wrzucić do środka eko-ognisko ( od góry ) rozpaloną zapałkę skierowaną łepkiem w dół.
- Upewnić się, że eko-ognisko zaczęło się palić, odczekać 2-3 minuty ( w zależności od rodzaju kotła ).
- Zamknąć drzwi kotła , włączyć wentylator ( nadmuch powietrza )
Rozpalanie kominka , grilla i ogniska :
- Umieścić 1 szt. eko-ogniska na palenisku większą podstawką do dołu.
- Obłożyć eko-ognisko opałem z każdej strony do pełnej wysokości.
- Wrzucić do środka eko-ogniska ( od góry ) rozpaloną zapałkę skierowaną łepkiem w dół.
- Upewnić się , że eko-ognisko zaczęło się palić ( w pierwszej fazie nie należy bezpośrednio przykrywać górnej części ogniska ).
Adres producenta
BBTB Group Sp. z o. o.
ul. Dworcowa 4
32-600 Oświęcim
tel.: +48 (33) 445-43-39
fax: +48 (33) 445-43-46
Adres zwrotny
BBTB Group Sp. z o. o.
ul. Dworcowa 4
32-600 Oświęcim
tel.: +48 (33) 445-43-39
fax: +48 (33) 445-43-46
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Uwaga
Nie używać spirytusu ani benzyny do rozpalania oraz ponownego rozpalania po zgaśnięciu.
Używać wyłącznie podpałek zgodnych z niniejszą Normą Europejską dotyczącą podpałek PN - EN 1860-3:2005
Przed rozpoczęciem przyrządzania potraw podpałka powinna być całkowicie spalona , a paliwo do grilla pokryte popiołem.
Nie używać w pobliżu źródeł gazu i oparów chemicznych oraz w pobliżu stacji benzynowych
Produkt zgodny z PN-EN 1860-3:2005
NALEŻY CHRONIĆ PRZED DZIEĆMI