Dr. Oetker Galaretka o smaku bananowym 77 g
Udostępnij na FacebookuGalaretki Dr. Oetker - idealne zarówno do dekoracji jak i do deserów. Co je wyróżnia: - intensywne kolory, - lekka i delikatna konsystencja, - orzeźwiający smak, - łatwość przygotowania. Daj się oczarować owocowym aromatom. Daj się porwać bananowej elegancji, zamkniętej w galaretce.
1 szt - 0,077 kg
Kod kreskowy: 5900437034294
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki
barwnik (kurkumina)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
cukier
żelatyna wieprzowa
aromat
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Galaretka w proszku smak bananowy.
Opis produktu
Galaretki Dr. Oetker - idealne zarówno do dekoracji jak i do deserów. Co je wyróżnia:
- intensywne kolory,
- lekka i delikatna konsystencja,
- orzeźwiający smak,
- łatwość przygotowania.
Daj się oczarować owocowym aromatom. Daj się porwać bananowej elegancji, zamkniętej w galaretce.
Pozostałe informacje
1 porcja (144 g) zawiera: energia 318 kJ 75 kcal 4%*
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 163
Głębokość - 13
Szerokość - 114
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Kontakt
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy
Przepis na:
Bananowo-kakaową kostkę z galaretką
Składniki:
- 3 jajka
- 100 g cukru
- 60 g mąki pszennej
- 1 łyżka kakao
- 800 ml wody
- 2 Galaretki o smaku bananowym
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 2 łyżki cukru pudru
- 3 banany
- sok z 1 cytryny
Sposób przygotowania:
Dno formy o wymiarach 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Nagrzej piekarnik do 180°C.
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywno dodając stopniowo cukier. Kolejno dodaj żółtka. Na końcu delikatnie wmieszaj przesianą mąkę z kakao. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 min.
Upieczony biszkopt odstaw do wystudzenia.
Zagotuj wodę i odmierz 500 i 200 ml. Wsyp po jednej galaretce i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia.
Biszkopt nasącz ponczem (100 ml wody, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1/2 cytryny).
Śmietankę ubij z 1 łyżką cukru pudru, na końcu wymieszaj z galaretką rozpuszczoną w 200 ml wody. Wyłóż na biszkopt i odstaw do lodówki do lekkiego stężenia.
Tuż przed wylaniem galaretki banany pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny i ułóż na masie śmietanowej. Na ciasto wylej tężejącą galaretkę i odstaw do lodówki do stężenia.
Więcej przepisów na oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
4 porcje po 144 g
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | 1 porcja = 144 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 221 kJ | 318 kJ | 4% |
Energia | 52 kcal | 75 kcal | |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0% |
w tym Kwasy Nasycone | 0 g | 0 g | 0% |
Węglowodany | 11 g | 16 g | 6% |
w tym Cukry | 11 g | 16 g | 18% |
Białko | 1,7 g | 2,4 g | 5% |
Sól | 0,01 g | 0,01 g | 1% |
4 porcje po 144 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |