1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5903862000063
Dodatkowe informacje
Producent
Gdańskie Młyny
Wypróbuj także:
Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem gdańska typ 500
Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem wrocławska typ 500
Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem luksusowa typ 550
Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem krupczatka typ 500
Marka
Gdańskie Młyny
O marce
Wypróbuj także:
Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem gdańska typ 500
Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem wrocławska typ 500
Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem luksusowa typ 550
Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem krupczatka typ 500
Dodatkowe informacje
Polub nas na Facebooku
Znajdziesz tam ciekawe przepisy, porady oraz rezultaty wypieków klientów
Przygotowanie i stosowanie
Najlepsza do przygotowania:
biszkoptów, babeczek, wykwintnych i delikatnych ciast
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, przewiewnym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Gdańskie Młyny - Sp. z o.o.
ul. Na Ostrowiu 1,
80-873 Gdańsk
tel.: 58 763 49 99
www.gdanskiemlyny.pl
Adres zwrotny
Gdańskie Młyny - Sp. z o.o.
ul. Na Ostrowiu 1,
80-873 Gdańsk
tel.: 58 763 49 99
www.gdanskiemlyny.pl
Kontakt
Gdańskie Młyny - Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Na Ostrowiu 1,
80-873 Gdańsk
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 65
Wysokość na półce - 150
Szerokość na półce - 100
Waga od dostawcy
Waga brutto - 1006
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 150
Głębokość - 65
Szerokość - 100
Przepisy
Tort z malinami
Składniki:
- 1 szklanka mąki tortowej z kłoskiem
- 6 jajek
- ½ szklanki kakao
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 szklanki śmietany 30% lub 36%
- ½ szklanki cukru pudru
- 1 łyżka żelatyny
- 500 g malin
Przygotowanie:
Białka należy ubić, następnie dodawać stopniowo cukier, żółtka, proszek do pieczenia, kakao i mąkę.
Następnie ciasto należy wlać do formy o średnicy około 25 cm wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez około 40 minut.
W trakcie pieczenia należy zająć się przygotowaniem bitej śmietany do przełożenia tortu. Żelatynę należy rozrobić z gorącą wodą i odstawić do wystygnięcia. Schodzoną śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i żelatynę.
Ostudzony biszkopt należy podzielić na 3 części, przełożyć bitą śmietaną i udekorować na wierzchu malinami.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Telefon kontaktowy
58 763 49 99
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05903862100060
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.gdanskiemlyny.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1456 kJ / 343 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 72 g |
- w tym cukry | 1,5 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0 g |