1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5903862000162
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu pszennego, produkty pochodne mleka.
Marka
Gdańskie Młyny
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, przewiewnym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
GDAŃSKIE MŁYNY - SP. Z O.O.
80-873 Gdańsk,
ul. Na Ostrowiu 1
tel. (58) 763 49 99,
fax (58) 763 43 54
Polska
Adres zwrotny
GDAŃSKIE MŁYNY - SP. Z O.O.
80-873 Gdańsk,
ul. Na Ostrowiu 1
tel. (58) 763 49 99,
fax (58) 763 43 54
Polska
Kontakt
GDAŃSKIE MŁYNY - SP. Z O.O.
Adres kontaktowy
80-873 Gdańsk,
ul. Na Ostrowiu 1
Polska
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 182
Głębokość na półce - 80
Szerokość na półce - 107
Waga od dostawcy
Waga brutto - 1006
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 182
Szerokość - 107
Głębokość - 80
Przepisy
Przykład zastosowania
Marmurek z makiem
Składniki:
Mąka żytnia - 370 g
Proszek do pieczenia - 10 g
Cukier waniliowy - 15 g (1 paczka)
Masło - 200 g (kostka)
Miód - 175 g
Jajka - 4 szt.
Skórka cytrynowa w cukrze - 50 g
Mak - 150 g
Cynamon - 2,5 łyżeczki
Rum do skropienia lub cukier puder
Przygotowanie:
Mak ugotować, zmielić. Wymieszać całą porcję mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Masło utrzeć na krem z 150 g miodu, następnie stopniowo dodać jajka, mąkę z dodatkami i skórkę cytryny. Połowę ciasta wlać do wysmarowanej formy, pozostałą część zmieszać z makiem, cynamonem i resztą miodu i wlać na ciasto w formie.
Wypiek:
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 60 min. Pod koniec wypieku przykryć folią aluminiową, aby zapobiec spieczeniu. Po wystudzeniu skropić rumem lub posypać cukrem pudrem.
Telefon kontaktowy
(58) 763 49 99
Numer fax
(58) 763 43 54
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1421 kJ / 336 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 71 g |
- w tym cukry | 5 g |
Białko | 5,9 g |
Sól | 0 g |