1 szt - 0,145 kg
Kod kreskowy: 5900552022848
Dodatkowe informacje
Producent
Gellwe
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Składniki
całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy)
syrop glukozowy
emulgatory: E 472a, E 471
białka mleka
cukier
skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
aromat
żelatyna
barwnik: karoteny
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję.
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka do przygotowania kremu do karpatki.
Cechy
3 minuty bez gotowania
O marce
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 15
Wysokość - 186
Szerokość - 137
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Dodatki
Colours - Contains
Flavours - Contains
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Contains
Przepisy
Do sporządzenia Kremu do Karpatki przygotuj:
- 400 ml zimnego mleka (ok. 1 i ⅔ szklanki).
Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml zimnego mleka.
2. Wsyp zawartość torebki, miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 minuty. Gotowy krem nakładaj na ciasto.
Pomysł na: Ciasto Karpatka
Przygotuj: 200 g mąki pszennej, 5 jajek, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 180 g masła lub margaryny, 1 i ½ szklanki wody.
Sposób przygotowania: Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę mąki z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmij z ognia, ostudź, wbij jajka i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 °C (bez termoobiegu) i piecz około 25 minut. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz około 15 minut. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z jednego opakowania otrzymujemy około 545 g gotowego kremu, co wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 15 porcji (1 porcja = około 36 g kremu).
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (około 36 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 620 kJ / 147 kcal | 226 kJ / 53 kcal 3 %* |
Tłuszcz | 2,7 g | 1,0 g 1 %* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g | 0,8 g 4 %* |
Węglowodany | 27 g | 9,8 g 4 %* |
w tym cukry | 20 g | 7,3 g 8 %* |
Białko | 3,6 g | 1,3 g 3 %* |
Sól | 0,09 g | 0,03 g 1 %* |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Z jednego opakowania otrzymujemy około 545 g gotowego kremu, co wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 15 porcji (1 porcja = około 36 g kremu). |