Gellwe Krem do karpatki oryginalny smak 145 g

Udostępnij na Facebooku

Gellwe Krem do karpatki oryginalny smak 145 g
  • Gellwe Krem do karpatki oryginalny smak 145 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,145 kg

Kod kreskowy: 5900552022848

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Gellwe

Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Składniki

całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy)

syrop glukozowy

emulgatory: E 472a, E 471

białka mleka

cukier

skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)

aromat

żelatyna

barwnik: karoteny

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać soję.

Marka

Gellwe

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka do przygotowania kremu do karpatki.

Cechy

3 minuty bez gotowania

O marce

Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Soja - Może zawierać

Mleko - Zawiera

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Głębokość - 15

Wysokość - 186

Szerokość - 137

Rodzaj opakowania

Typ - Torba

Adres producenta

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Adres zwrotny

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Kontakt

FoodCare Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Dodatki

Colours - Contains

Flavours - Contains

Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Contains

Przepisy

Do sporządzenia Kremu do Karpatki przygotuj:
- 400 ml zimnego mleka (ok. 1 i ⅔ szklanki).

Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml zimnego mleka.
2. Wsyp zawartość torebki, miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 minuty. Gotowy krem nakładaj na ciasto.

Pomysł na: Ciasto Karpatka

Przygotuj: 200 g mąki pszennej, 5 jajek, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 180 g masła lub margaryny, 1 i ½ szklanki wody.

Sposób przygotowania: Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę mąki z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmij z ognia, ostudź, wbij jajka i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 °C (bez termoobiegu) i piecz około 25 minut. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz około 15 minut. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem.

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Z jednego opakowania otrzymujemy około 545 g gotowego kremu, co wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 15 porcji (1 porcja = około 36 g kremu).

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (około 36 g)
Wartość energetyczna620 kJ / 147 kcal226 kJ / 53 kcal 3 %*
Tłuszcz2,7 g1,0 g 1 %*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,1 g0,8 g 4 %*
Węglowodany27 g9,8 g 4 %*
w tym cukry20 g7,3 g 8 %*
Białko3,6 g1,3 g 3 %*
Sól0,09 g0,03 g 1 %*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Z jednego opakowania otrzymujemy około 545 g gotowego kremu, co wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 15 porcji (1 porcja = około 36 g kremu).


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.