1 szt - 0,145 kg
Kod kreskowy: 5900983003706
Dodatkowe informacje
Producent
Delecta
Życzymy Ci udanych wypieków!
I pamiętaj... że zawsze ważniejsze są Twoje intencje niż końcowy efekt. Piecz dla innych... ot tak... Prosto z serca.
Składniki
barwniki: karoteny, kurkumina
naturalny ekstrakt z wanilii
emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym
syrop glukozowy
żelatyna
cukier
glukoza
białka mleka
substancja zagęszczająca: alginian sodu
skrobia modyfikowana ziemniaczana
olej palmowy
aromat
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Marka
Delecta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem karpatka bez gotowania, w proszku.
Cechy
bez tłuszczów utwardzonych
tylko dodaj mleko
gotowe w 5 minut
O marce
Życzymy Ci udanych wypieków!
I pamiętaj... że zawsze ważniejsze są Twoje intencje niż końcowy efekt. Piecz dla innych... ot tak... Prosto z serca.
Zalecenia dla alergików
Orzechy - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Soja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 149
Wysokość - 208
Głębokość - 13
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Kontakt
Bakalland S.A.
Przepisy
Sposób przygotowania:
Krem
przygotuj:
Wersja podstawowa: 400 ml schłodzonego mleka.
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min.
Wersja wzbogacona: 325 ml schłodzonego mleka, 250 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł.
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min. Osobno ubij śmietankę do sztywnej konsystencji. Połącz całość.
Ptysie
przygotuj:
Polewę smak ciemnej czekolady Delecta, Krem Karpatka 5 min, Ciasto: 250 ml wody (1 szkl.), 125 g margaryny, 4 jaja, 1 szklankę mąki pszennej (ok. 150 g), pół łyżeczki proszku do pieczenia Delceta.
Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj mąkę. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. Do chłodnej masy dodaj proszek do pieczenia, wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Ciasto podziel na dwie części. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika wykładaj łyżeczką porcje ciasta (24 sztuki). Piecz w temperaturze 220°C ok. 20-25 min do wysuszenia. Powtórz czynność z drugą połową ciasta. Przygotuj krem. Wystudzone ptysie przekrój w poprzek i napełnij kremem. Udekoruj ptysie strużkami polewy przygotowanej wg przepisu podanego na opakowaniu. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę do schłodzenia.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
ok. 550 g produktu po przygotowaniu (ok. 24 porcje)
Adres internetowy
www.delecta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 23 g | %RWS* na porcję 23 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 669 kJ | 155 kJ | 2% |
Wartość energetyczna | 159 kcal | 37 kcal | 2% |
Tłuszcz | 5,6 g | 1,3 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g | 1,1 g | 6% |
Węglowodany | 23 g | 5,4 g | 2% |
w tym cukry | 17 g | 3,9 g | 4% |
Białko | 3,6 g | 0,8 g | 2% |
Sól | 0,21 g | 0,05 g | 1% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł.). |