1 szt - 0,140 kg
Kod kreskowy: 5900552021155
Dodatkowe informacje
Producent
Gellwe
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Składniki
skrobie (ziemniaczana, pszenna)
oleje roślinne całkowicie utwardzone (kokosowy, palmowy)
emulgatory (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
żelatyna
syrop glukozowy
białka mleka
cukier
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
aromat
sól
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję.
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem w proszku o smaku czekoladowym do ciast i tortów.
Cechy
3 minuty i gotowe!
O marce
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Do sporządzenia kremu o smaku czekoladowym przygotuj:
- 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i 1/4 szklanki),
- 100 g masła lub margaryny.
Sposób przygotowania:
Wersja z mlekiem:
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty.
Wersja z mlekiem i masłem lub margaryną:
Krem przygotuj wg. pkt. 1 i 2. W osobnym naczyniu utrzyj 100 g miękkiego masła lub margaryny, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu, całość miksuj do momentu otrzymania gładkiej konsystencji (około 1 minutę).
Krem użyj do przełożenia i dekoracji ciasta lub tortu bezpośrednio po jego przygotowaniu, a następnie wstaw do schłodzenia w lodówce na ok. 3 godz.
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 137
Wysokość na półce - 186
Głębokość na półce - 17
Waga od dostawcy
Waga brutto - 152
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 186
Głębokość - 17
Szerokość - 137
Dodatki
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Contains
Flavours - Contains
Przepisy
Pomysł na: Tort czekoladowy
Przygotuj: 100 g mąki pszennej (ok. 3/4 szklanki), 130 g cukru pudru Gellwe (ok. 1 szklanka), 5 jajek, łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 2-3 łyżeczki kakao Gellwe.
Sposób przygotowania: Piekarnik podgrzej do temp. 180 °C. Tortownicę o średnicy 24 cm lub formę 25 x 28 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 min.). Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto przełóż do tortownicy lub formy i piecz przez około 30 min. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na dwie równe części. Otrzymanym kremem przełóż części ciasta.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z jednego opakowania otrzymujemy około 540 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 33 g kremu).
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości 2 % tłuszczu i masłem: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości 2 % tłuszczu i masłem: w 1 porcji (około 33 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1212 kJ/ 291 kcal | 404 kJ/ 97 kcal 5 %* |
Tłuszcz | 21 g | 7,1 g 10 %* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g | 5,1 g 25 %* |
Węglowodany | 21 g | 6,9 g 3 %* |
w tym cukry | 14 g | 4,7 g 5 %* |
Białko | 3,9 g | 1,3 g 3 %* |
Sól | 0,11 g | 0,03 g 1 %* |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||
Z jednego opakowania otrzymujemy około 540 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 33 g kremu). |