Goya kapary 100g
Udostępnij na FacebookuKapary GOYA to pąki krzewu kapara ciernistego, roślina bardzo popularna w krajach basenu Morza Śródziemnego o ciemnozielonej barwie z jasnymi plamkami. Dojrzewają w ciągu jednego dnia, po czym od razu są zbierane. Ich jakość zależy od wielkości: im mniejsze, tym cenniejsze. Na rynku polskim występują głównie Kapary typu Nonpareilles, Capotes oraz Fines. Kapary posiadają charakterystyczny cierpki, słony smak, dlatego przed spożyciem należy obficie wypłukać je wodą. Jest to produkt znakomicie nadający się jako dodatek do wielu potraw, m.in. drobiu, ryb, sałatek, pizzy. Należy unikać duszenia kapar w wysokich temperaturach. Aby zachować charakterystyczny smak kapar, dodaje się je do potraw tuż przed podaniem. Kapary mają także pozytywny wpływ na zdrowie, wspomagają funkcjonowanie układu pokarmowego i wątroby, niwelują dolegliwości reumatyczne i wzdęcia.
1 szt
Kod kreskowy: 41331013734
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
kapary,
woda,
sól,
ocet winny
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce
Kraj
Kraj pochodzenia - Hiszpania
Adres producenta
PHZ Profit Sp. z o.o.
ul. Gdańska 119
85-022 Bydgoszcz
Adres zwrotny
PHZ Profit Sp. z o.o.
ul. Gdańska 119
85-022 Bydgoszcz
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 153 kJ / 36 kcal |
tłuszcz | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 5,2 g |
w tym cukry | 0,5 g |
białko | 2,3 g |
sól | 7 g |