1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 4770190106351
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Nadzienie ≥ 60 %, 0,8 mm cienkie ciasto przed obróbką termiczną.
Farsz 60%: mięso kurczaka 41%, black fungus 21%, woda, sos sojowy (woda, sól, soja, mąka pszenna, cukier, maltodekstryna), tłuszcz drobiowy 7%, cebula, bulion warzywny, granulowany czosnek, czarny pieprz, aromat;
Ciasto 40% , mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Porady dla alergików: zawiera gluten, jaja. Może zawierać gorczycę, mięczaki, nasiona sezamu, soję, seler, skorupiaki, ryby, laktozę z mleka
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C.
Przygotowanie i stosowanie
Patelnia: rozgrzać niewielką ilość oleju, pierogi umieścić na patelni i smażyć 3-4 minuty lub do uzyskania złotego koloru. Wlać trochę wody i dusić 4 minuty.
Gotowanie na parze: wlać wodę do garnka do gotowania na parze i zagotować. Następnie umieścić pierogi w górnej części garnka i gotować przez 7-9 minut.
Kuchenka mikrofalowa: umieścić pierogi w naczyniu odpowiednim do kuchenek mikrofalowych, zalać wodą, aby całkowicie się zanurzyły. W kuchence o mocy 700 W podgrzewać przez 5 minut.
Piekarnik: polej pierogi sosem i piecz w piekarniku (nagrzanym do +200°C) przez około 15 minut.
Garnek: zagotować wodę, a następnie wrzucić pierogi. Od momentu wypłynięcia gotować jeszcze 4-5 minut
Kraj
Kraj pochodzenia - Litwa
Adres producenta
UAB „Baltic food partners", Birutès skg. 8, Macenių k., LT-90100 Plungès raj., Litwa www.viciunaigroup.eu
Adres zwrotny
Vicziunai-Pol Spółka z o.o., ul. Bł. S. Kanizji Mackiewicz 2 lok.3, 16-400 Suwałki, tel: +48(87) 566-71-99, fax: +48(87) 563-07-92, www.viciunaigroup.eu
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1029 kJ/246 kcal |
tłuszcz | 13,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,74 g |
Węglowodany | 22,7 g |
w tym cukry | 0,15 g |
białko | 8,4 g |
sól | 0,95 g |