1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 4770190078702
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Nadzienie ≥ 60 %, ciasto 0,8 mm przed obróbką termiczną. Składniki:
Nadzienie 60%: warzywa 61% (kapusta, cebula, marchewka, por koreański, czosnek), woda, tofu (soja warzywna, woda, substancja wiążąca: chlorek magnezu), sos sojowy (zawiera gluten, soję), kluski słodkich ziemniaków, białko sojowe, pieczony olej sezamowy, sól, błonnik, mieszanka przypraw, cukier, imbir, ekstrakt przypraw (zawiera seler), szpinak, pietruszka.
Ciasto 40%: mąka pszenna,
woda,
olej rzepakowy,
sól
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Porady dla alergików: zawiera gluten, jaja. Może zawierać gorczycę, mięczaki, nasiona sezamu, soję, seler, skorupiaki, ryby, laktozę z mleka
Przechowywanie
Przechowywać w temp. poniżej -18 °C
Przygotowanie i stosowanie
Przed przygotowaniem nie rozmrażać.
Patelnia: rozgrzać niewielką ilość oleju, pierogi umieścić na patelni i smażyć 2 minuty lub do uzyskania złotego koloru. Wlać trochę wody i dusić 3 minuty.
Gotowanie na parze: wlać wodę do garnka do gotowania na parze i zagotować. Następnie umieścić pierogi w górnej części garnka i gotować przez 6-10 minut.
Kuchenka mikrofalowa: umieścić pierogi w naczyniu odpowiednim do kuchenek mikrofalowych, zalać wodą, aby całkowicie się zanurzyły. W kuchence o mocy 700 W podgrzewać przez 5-6 minut.
Piekarnik: polej pierogi sosem i piecz w piekarniku (nagrzanym do +200°C) przez około 15 minut.
Garnek: zagotować wodę, a następnie wrzucić pierogi. Od momentu wypłynięcia gotować jeszcze 4-5 minut
Kraj
Kraj pochodzenia - Litwa
Adres producenta
UAB „Baltic food partners", Birutès skg. 8, Macenių k., LT-90100 Plungès raj., Litwa www.viciunaigroup.eu
Adres zwrotny
Vicziunai-Pol Spółka z o.o., ul. Bł. S. Kanizji Mackiewicz 2 lok.3, 16-400 Suwałki, tel: +48(87) 566-71-99, fax: +48(87) 563-07-92, www.viciunaigroup.eu
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 632 kJ/150 kcal |
tłuszcz | 1,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,32 g |
Węglowodany | 26,6 g |
w tym cukry | 0,76 g |
błonnik | 2,84 g |
białko | 5,3 g |
sól | 0,83 g |