Henglein Ciasto francuskie light 275 g
Udostępnij na FacebookuCiasto francuskie light idealnie sprawdza się w wielu przepisach kulinarnych z farszem: owocowym, mięsnym, kapuścianym, orzechowym i wieloma innymi. Stanowi oryginalną kompozycję smakową, to także duża oszczędność czasu. Ciasto francuskie light to idealny produkt dla całej rodziny, wspólnie możemy tworzyć niepowtarzalne przysmaki.
1 szt - 0,275 kg
Kod kreskowy: 4001163166639
Dodatkowe informacje
Producent
Henglein
Henglein
Smak domowej kuchni
Składniki
cukier
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
alkohol etylowy
sól spożywcza
Marka
Henglein
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto francuskie light. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Cechy
30 % mniej tłuszczu*
na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie
* - w porównaniu do ciasta francuskiego marki Henglein 275 g
Opis produktu
Ciasto francuskie light idealnie sprawdza się w wielu przepisach kulinarnych z farszem: owocowym, mięsnym, kapuścianym, orzechowym i wieloma innymi. Stanowi oryginalną kompozycję smakową, to także duża oszczędność czasu.
Ciasto francuskie light to idealny produkt dla całej rodziny, wspólnie możemy tworzyć niepowtarzalne przysmaki.
O marce
Henglein
Smak domowej kuchni
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 8
Przygotowanie i stosowanie
Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.
Przechowywanie
Należy spożyć do: patrz nadruk z boku opakowania.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C. Zużyć zaraz po otwarciu.
Rodzaj opakowania
Typ - Folia kurczliwa
Adres producenta
Wyprodukowany przez
Henglein GmbH
dla
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Adres zwrotny
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Adres kontaktowy
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
Kontakt
Henglein Polska Sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 35
Wysokość na półce - 45
Szerokość na półce - 275
Waga od dostawcy
Waga brutto - 287
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 275
Głębokość - 35
Wysokość - 45
Przepisy
Greckie torebki:
2 opakowania Henglein "Ciasto francuskie light", 100 g szpinaku (może być mrożony), 200 g pomidorów koktajlowych, 200 g sera Feta, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, jajko.
1. Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 kawałków (lub inaczej według uznania i zgodnie z fantazją), piekarnik nagrzać do 200°C.
2. Szpinak, pomidory i ser pokroić w kostkę, wszystko wymieszać dodając musztardę i oliwę, doprawić solą i pieprzem.
3. Wyłożyć przygotowany farsz na każdą część pokrojonego ciasta, tak by po sklejeniu brzegów, powstały nadziewane torebki (jak na opakowaniu).
4. Dla uzyskania złocistego koloru, każdą torebkę posmarować roztrzepanym jajkiem, piec 15-20 min. w temperaturze 200°C.
Kraj
Country of Origin - Niemcy
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Adres internetowy
www.henglein.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1324 kJ / 316 kcal |
Tłuszcz | 15 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,0 g |
Węglowodany | 38 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Białko | 5,7 g |
Sól | 0,60 g |