Henglein Ciasto kruche 350 g
Udostępnij na FacebookuŚwieże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 4001163166660
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
olej rzepakowy
masło
tłuszcz palmowy
alkohol etylowy
substancje spulchniające: E 450, E 500
mąka pszenna
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
cukier
woda
Marka
Henglein
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony.
Cechy
smak domowej kuchni
na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie
Opis produktu
Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania:
- spodów do ciast i torcików owocowych,
- chrupiących spodów do ciast, tart, serników,
- keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych,
- ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 8
Przygotowanie i stosowanie
Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 57
Szerokość - 305
Głębokość - 42
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH
dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
Adres zwrotny
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
tel. 32/260 55 66
www.henglein.pl
Kontakt
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
Przepisy
Tarta z jabłkami i winem
Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta.
Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać.
Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów.
Sernik waniliowy
Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny.
Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.
Kraj
Country of Origin - Niemcy
Telefon kontaktowy
322605566
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Niemczech
Adres internetowy
www.henglein.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1703 kJ/407 kcal |
Tłuszcz | 20,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10,0 g |
Węglowodany | 47,1 g |
w tym cukry | 11,9 g |
Białko | 5,2 g |
Sól | 0,41 g |