1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 3858891272696
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna,
woda,
sól spożywcza,
emulgator : lecytyna sojowa;
substancja konserwująca : sorbinian potasu;
regulator kwasowości : cytryniany potasu, octany sodu;
środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina;
skrobia kukurydziana
Marka
HENGLEIN
Przechowywanie
Przechowywać w temp. od +2 ° do + 8 °C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.
Przygotowanie i stosowanie
Ciasto filo wyłożyć na wilgotny ręcznik kuchenny. Poszczególne warstwy posmarować wodą, oliwą, mlekiem lub roztopionym masłem najlepiej przy pomocy pędzelka, następnie układać jedną na drugą. Posmarować wybranym nadzieniem: z jabłkiem i cynamonem lub ze szpinakiem i serem Fetą. Można również użyć innego, własnego nadzienia. Krawędzie ciasta zwinąć do wewnątrz. Tak przygotowane ciasto za pomocą ręcznika zwinąć w tzw. roladę.
Uważając, aby zawinięte krawędzie były wewnątrz.
Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35 minut.
Według uznania 10 minut przed zakończeniem pieczenia posmarować ciasto rozmąconym jajkiem lub mlekiem.
Kraj
Kraj pochodzenia - UE
Rodzaj opakowania
Typ - Folia plastikowa
Adres producenta
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2,
42-520 Dąbrowa Górnicza
Adres zwrotny
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2,
42-520 Dąbrowa Górnicza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1180 kJ/ 280 kcal |
Tłuszcze | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,4 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 4,0 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 1,8 g |