Henglein Świeże ciasto filo 300 g
Udostępnij na FacebookuCiasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.
1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 4001163165731
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu
sól
środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina
skrobia kukurydziana
substancja konserwująca: sorbinian potasu
mąka pszenna
emulgator: lecytyny (soja)
woda
Marka
Henglein
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Cechy
7 arkuszy ciasta
Opis produktu
Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 8
Przygotowanie i stosowanie
Zużyć zaraz po otwarciu.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 370
Wysokość - 59
Głębokość - 28
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Wyprodukowano dla
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
Adres zwrotny
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Kontakt
Henglein Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
Przepisy
Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem:
Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami.
Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta:
Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście.
Sposób przygotowania burka z nadzieniem:
Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia.
Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.
Kraj
Country of Origin - Produkt UE
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Unii Europejskiej
Adres internetowy
www.henglein.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1180 kJ/280 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 4,0 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 1,8 g |