Henglein Świeże ciasto filo 300 g

Udostępnij na Facebooku

Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.

Henglein Świeże ciasto filo 300 g
  • Henglein Świeże ciasto filo 300 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,300 kg

Kod kreskowy: 4001163165731

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

substancja konserwująca: sorbinian potasu

regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu

sól

środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina

skrobia kukurydziana

mąka pszenna

emulgator: lecytyny (soja)

woda

Marka

Henglein

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Cechy

7 arkuszy ciasta

Opis produktu

Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.

Zalecenia dla alergików

Soja - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C - 2

Maks. temp. °C - 8

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Informacje o recyklingu

Opakowanie - Nadające się do recyklingu

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 370

Wysokość - 59

Głębokość - 28

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Adres producenta

Wyprodukowano dla
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza

Adres zwrotny

Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl

Adres kontaktowy

ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza

Kontakt

Henglein Polska Sp. z o.o.

Przepisy

Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem:
Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami.

Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta:
Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście.

Sposób przygotowania burka z nadzieniem:
Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia.
Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.

Kraj

Kraj pochodzenia - Produkt UE

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Unii Europejskiej

Adres internetowy

www.henglein.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g
Wartość energetyczna1180 kJ/280 kcal
Tłuszcz0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany58 g
w tym cukry4,0 g
Białko8,1 g
Sól1,8 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.