1 szt - 0,370 kg
Kod kreskowy: 4001163165359
Dodatkowe informacje
Producent
Henglein
25 lat Henglein
Składniki
alkohol etylowy
woda
mąka pszenna
sól spożywcza
tłuszcz palmowy
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
cukier
Marka
Henglein
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Cechy
doskonałe do domowych wypieków
na papierze do pieczenia
O marce
25 lat Henglein
Dodatkowe informacje
Konkurs foto
Szczegóły na: www.henglein.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 2
Przygotowanie i stosowanie
Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.
1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 306
Głębokość - 38
Wysokość - 53
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH
dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Adres zwrotny
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Kontakt
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
Przepisy
Brzoskwiniowa poduszka:
Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein
250 g sera mascarpone
250 g sera homogenizowanego
sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek
soku brzoskwiniowego z puszki
60 g cukru pudru
50 g wiórek kokosowych
1 puszka brzoskwiń 850 ml
Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie.
2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną.
3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.
Kraj
Country of Origin - Niemcy
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Niemczech
Adres internetowy
www.henglein.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1575 kJ/378 kcal |
Tłuszcz | 23 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Białko | 4,9 g |
Sól | 0,60 g |