Herbapol Dżem z owocami leśnymi o obniżonej zawartości cukru 280 g
Udostępnij na FacebookuNasz dżem powstaje z dojrzałych owoców pochodzących wyłącznie z Polski. To idealny dodatek do dań i deserów.
1 szt - 0,280 kg
Kod kreskowy: 5900956201221
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
requlator kwasowości: kwas cytrynowy
Sporządzono z 35 g owoców na 100 g produktu
owoce: jagody leśne 14 %, maliny 12,5 %, jeżyny 8,5 % (w tym jeżyny leśne 2 %)
woda
Łączna zawartość cukru 36 g na 100 g produktu
cukier
substancja żelująca: pektyny
Marka
Herbapol
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Dżem z owocami leśnymi o obniżonej zawartości cukru.* Pasteryzowany.
*Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukru niż dżemy o łącznej zawartości cukru 60 g na 100 g produktu.
Cechy
bez gumy guar
100 % polskich owoców
Opis produktu
Nasz dżem powstaje z dojrzałych owoców pochodzących wyłącznie z Polski. To idealny dodatek do dań i deserów.
Dodatkowe informacje
Inspiracje znajdziesz na: www.herbapol.com.pl w zakładce „Przepisy".
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data (numer partii) na wieczku. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Niewielkie ilości wody na powierzchni dżemu są zjawiskiem naturalnym i nie stanowi to wady produktu.
Rodzaj opakowania
Typ - Słoik
Adres producenta
„Herbapol-Lublin" S.A.
ul. Diamentowa 25,
20-471 Lublin
Polska
www.herbapol.com.pl
Adres zwrotny
„Herbapol-Lublin" S.A.
ul. Diamentowa 25,
20-471 Lublin
Polska
www.herbapol.com.pl
Kontakt
„Herbapol-Lublin" S.A.
Adres kontaktowy
ul. Diamentowa 25
20-471 Lublin
Polska
Oświadczenia żywieniowe
o obniżonej zawartości cukru
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 68
Wysokość na półce - 107
Szerokość na półce - 68
Waga od dostawcy
Waga brutto - 468
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 107
Głębokość - 68
Szerokość - 68
Adres internetowy
www.herbapol.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 574 kJ / 135 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 32 g |
w tym cukry | 32 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | <0,1 g |