HiPP Junior Combiotik 4 Produkt na bazie mleka dla małych dzieci po 2. roku 550 g

Udostępnij na Facebooku

HiPP Junior Combiotik 4 Produkt na bazie mleka dla małych dzieci po 2. roku 550 g
  • HiPP Junior Combiotik 4 Produkt na bazie mleka dla małych dzieci po 2. roku 550 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,550 kg

Kod kreskowy: 4062300382114

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Instrukcje dotyczące przygotowania

Sposób przygotowania
Podczas przygotowania mleka należy postępować według instrukcji. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w kubeczku. Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.
Mleko HiPP 4 JUNIOR COMBIOTIK® po 2. roku może być przygotowywane na ciepło lub na zimno.
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°– 50°C*.
2. Do kubka wlej potrzebną ilość przegotowanej, ciepłej lub chłodnej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do kubeczka.
4. Dokładnie wymieszaj. Jeśli przygotowujesz mleko na ciepło, przed podaniem ostudź je do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.

Kraj pochodzenia głównego składnika

Unia Europejska

Składniki

Odtłuszczone mleko, laktoza, oleje roślinne (palmowy❤, rzepakowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy z laktozy, cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, sole wapniowe kwasu cytrynowego, siarczan magnezu, olej rybi, witamina C, siarczan cynku, siarczan żelaza (II), stabilizator - kwas mlekowy, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum®¹), witamina B2, witamina A, jodan potasu, Metafolin® (L-metylofolian wapnia), biotyna, witamina D, witamina B12.
Produkt bezglutenowy
¹ Limosilactobacillus fermentum CECT5716
❤olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne

Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy

Sposób przechowywania

przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej

Temperatura przechowywania min - max

3 - 27 °C

Nazwa producenta

HiPP Polska Sp. z o.o.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
Zawartość błonnika0,8 g
Cukry5,8 g
Zawartość węglowodanów5,8 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone0,5 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone1,4 g
Kwasy tłuszczowe nasycone1,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie)3,2 g
Wartość energetyczna kJ242 kJ
Wartość energetyczna kcal58 kcal
Zawartość soli0,05 g
Zawartość białek1,11 g
W porcji 200 ml
Zawartość węglowodanów w porcji11,6 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia)116 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia)485 kJ
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie)6,4 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone)2,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone)2,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone)0,9 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie)0,10 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie)2,22 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie)1,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry)11,6 g

Produkty podobne:

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.