HiPP Junior Combiotik 4 Produkt na bazie mleka dla małych dzieci po 2. roku 550 g
Udostępnij na FacebookuHiPP JUNIOR COMBIOTIK® z unikalnym połączeniem: Galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. Dlatego GOS również naturalnie występuje w mleku matki. Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety. METAFOLIN®: źródło folianów na wzór mleka mamy *Witamina C: wspiera układ odpornościowy **Witamina D: wspiera prawidłowy rozwój kości i zębów ***Wapń: wspiera prawidłowy rozwój kości Receptura dostosowana do potrzeb małego dziecka - zgodnie z najnowszymi zaleceniami. Zarówno na śniadanie z kaszką lub musli, czy w ciągu dnia lub wieczorem przed myciem zębów, mleko HiPP Junior COMBIOTIK® jest łagodne dla brzuszka i dostarcza Twojemu dziecku wszystkich ważnych witamin i składników mineralnych. Dla dzieci w okresie wzrostu: mocne kości i zęby**! Małe dzieci, po ukończeniu wieku niemowlęcego, wciąż mają szczególne potrzeby żywieniowe, ponieważ znajdują się w okresie intensywnego wzrostu. Długość ciała trzyletniego dziecka jest przeciętnie dwukrotnie większa niż w dniu jego narodzin. Już dzisiaj zadbaj o przyszłość swojego dziecka dostarczając mu odpowiednich składników odżywczych. Czy wiesz, że małe dziecko potrzebuje średnio 7 razy więcej witaminy D niż osoba dorosła¹? Witamina D, zwana witaminą słońca, jest bardzo istotna dla prawidłowego rozwoju kości! ¹EFSA 2013, dorosli 80 kg, małe dzieci 12 kg Inspirowane naturą, opracowane naukowo Najwyższa jakość HiPP - zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji mleka dla dzieci HiPP 4 JUNIOR COMBIOTIK® używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszące wszystkim etapom procesu wytwarzania mleka HiPP, mają na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie i Twojemu dziecku.
1 szt - 0,550 kg
Kod kreskowy: 4062300382114
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Sposób przygotowania
Podczas przygotowania mleka należy postępować według instrukcji. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w kubeczku. Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.
Mleko HiPP 4 JUNIOR COMBIOTIK® po 2. roku może być przygotowywane na ciepło lub na zimno.
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°– 50°C*.
2. Do kubka wlej potrzebną ilość przegotowanej, ciepłej lub chłodnej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do kubeczka.
4. Dokładnie wymieszaj. Jeśli przygotowujesz mleko na ciepło, przed podaniem ostudź je do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Unia Europejska
Opis marketingowy
HiPP JUNIOR COMBIOTIK® z unikalnym połączeniem:
Galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. Dlatego GOS również naturalnie
występuje w mleku matki.
Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii
- ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
METAFOLIN®: źródło folianów na wzór mleka mamy
*Witamina C: wspiera układ odpornościowy
**Witamina D: wspiera prawidłowy rozwój kości i zębów
***Wapń: wspiera prawidłowy rozwój kości
Receptura dostosowana do potrzeb małego dziecka - zgodnie z najnowszymi zaleceniami.
Zarówno na śniadanie z kaszką lub musli, czy w ciągu dnia lub wieczorem przed myciem zębów, mleko HiPP Junior COMBIOTIK® jest łagodne dla brzuszka i dostarcza Twojemu dziecku wszystkich ważnych witamin i składników mineralnych.
Dla dzieci w okresie wzrostu: mocne kości i zęby**!
Małe dzieci, po ukończeniu wieku niemowlęcego, wciąż mają szczególne potrzeby żywieniowe, ponieważ znajdują się w okresie intensywnego wzrostu. Długość ciała trzyletniego dziecka jest przeciętnie dwukrotnie większa niż w dniu jego narodzin. Już dzisiaj zadbaj o przyszłość swojego dziecka dostarczając mu odpowiednich składników odżywczych. Czy wiesz, że małe dziecko potrzebuje średnio 7 razy więcej witaminy D niż osoba dorosła¹? Witamina D, zwana witaminą słońca, jest bardzo istotna dla prawidłowego rozwoju kości!
¹EFSA 2013, dorosli 80 kg, małe dzieci 12 kg
Inspirowane naturą, opracowane naukowo
Najwyższa jakość HiPP - zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji mleka dla dzieci HiPP 4 JUNIOR COMBIOTIK® używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszące wszystkim etapom procesu wytwarzania mleka HiPP, mają na celu
zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie i Twojemu dziecku.
Składniki
Odtłuszczone mleko, laktoza, oleje roślinne (palmowy❤, rzepakowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy z laktozy, cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, sole wapniowe kwasu cytrynowego, siarczan magnezu, olej rybi, witamina C, siarczan cynku, siarczan żelaza (II), stabilizator - kwas mlekowy, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum®¹), witamina B2, witamina A, jodan potasu, Metafolin® (L-metylofolian wapnia), biotyna, witamina D, witamina B12.
Produkt bezglutenowy
¹ Limosilactobacillus fermentum CECT5716
❤olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
3 - 27 °C
Nazwa producenta
HiPP Polska Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,05 g |
Zawartość białek | 1,11 g |
Zawartość błonnika | 0,8 g |
Cukry | 5,8 g |
Zawartość węglowodanów | 5,8 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 0,5 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3,2 g |
Wartość energetyczna kJ | 242 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 58 kcal |
W porcji 200 ml | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,22 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,6 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,10 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 116 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 485 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 2,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 0,9 g |