HiPP Junior Combiotik 4 Produkt na bazie mleka dla małych dzieci po 2. roku 550 g
Udostępnij na Facebooku
1 szt - 0,550 kg
Kod kreskowy: 4062300382114
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Sposób przygotowania
Podczas przygotowania mleka należy postępować według instrukcji. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w kubeczku. Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.
Mleko HiPP 4 JUNIOR COMBIOTIK® po 2. roku może być przygotowywane na ciepło lub na zimno.
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°– 50°C*.
2. Do kubka wlej potrzebną ilość przegotowanej, ciepłej lub chłodnej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do kubeczka.
4. Dokładnie wymieszaj. Jeśli przygotowujesz mleko na ciepło, przed podaniem ostudź je do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Unia Europejska
Składniki
Odtłuszczone mleko, laktoza, oleje roślinne (palmowy❤, rzepakowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy z laktozy, cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, sole wapniowe kwasu cytrynowego, siarczan magnezu, olej rybi, witamina C, siarczan cynku, siarczan żelaza (II), stabilizator - kwas mlekowy, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum®¹), witamina B2, witamina A, jodan potasu, Metafolin® (L-metylofolian wapnia), biotyna, witamina D, witamina B12.
Produkt bezglutenowy
¹ Limosilactobacillus fermentum CECT5716
❤olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
3 - 27 °C
Nazwa producenta
HiPP Polska Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość błonnika | 0,8 g |
Cukry | 5,8 g |
Zawartość węglowodanów | 5,8 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 0,5 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3,2 g |
Wartość energetyczna kJ | 242 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 58 kcal |
Zawartość soli | 0,05 g |
Zawartość białek | 1,11 g |
W porcji 200 ml | |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11,6 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 116 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 485 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 2,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 0,9 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,10 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,22 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,6 g |