1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5900477000754
Dodatkowe informacje
Producent
Hortex
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Hortex Brokuły różyczki
Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem
Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalafior, brokuły
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Bukiet warzyw kwiatowy. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Hortex Brokuły różyczki
Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 40
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 482
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 235
Wysokość - 210
Głębokość - 40
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Zapiekana ryba w sosie cytrynowo-pieprzowym
Składniki:
- Bukiet warzyw kwiatowy Hortex - 1 opakowanie
- 400 g filetów rybnych
- 200 ml śmietany 22 %
- 1 łyżka pieprzu cytrynowego
- 1 łyżka pieprzu marynowanego
- sok z całej cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- świeży koperek
- sól, pieprz
Gotowe w 40 minut
Przygotowanie:
Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 5-7 min. Odcedź. Filety rybne posól, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem cytrynowym. Ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania. Dodaj warzywa. Zalej śmietaną wymieszaną z pieprzem marynowanym, solą i drobno pokrojonym koperkiem.
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 °C przez ok. 25-30 minut.
Rybę możesz podawać z chrupiącą bułeczką lub ryżem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 117 kJ / 28 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 3,1 g |
w tym cukry | 2,9 g |
Błonnik | 2,6 g |
Białko | 1,9 g |
Sól | 0,08 g |