1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5900477000785
Dodatkowe informacje
Producent
Hortex
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mieszanka po meksykańsku
Hortex Mieszanka po chińsku
Hortex Mieszanka po włosku
Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: pomidor, papryka, cukinia, cebula
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka po węgiersku. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mieszanka po meksykańsku
Hortex Mieszanka po chińsku
Hortex Mieszanka po włosku
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
**-12 °C - 2 tygodnie
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 30
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 480
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 235
Wysokość - 210
Głębokość - 30
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Placek ziemniaczany z gulaszem i warzywami
Składniki:
- Mieszanka po węgiersku Hortex - 1 opakowanie
- 1 l bulionu drobiowego
- 500 g udźca wołowego
- 100 ml oleju rzepakowego
- 60 g mąki pszennej
- 20 g masła
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz
placki ziemniaczane:
- 1 kg ziemniaków
- 100 ml oleju rzepakowego do smażenia
- 60 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 cebule
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek drobnego szczypiorku
- 1 łyżka suszonego majeranku
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
Do garnka z rozgrzanym masłem i oliwą wsyp zawartość Mieszanki po węgiersku i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj czosnek oraz udziec pokrojony w drobną kostkę i chwilę duś. Po chwili wrzuć słodką paprykę, połącz z koncentratem pomidorowym, posól i popieprz. Tak przygotowany gulasz lekko zagęść bulionem wymieszanym z mąka i zagotuj. Tymczasem ziemniaki wraz z czosnkiem i cebulą wrzuć do malaksera i delikatnie zmiksuj. Dodaj jajko, mąkę i przyprawy. Na dużej rozgrzanej patelni smaż kolejno porcje ciasta (poruszaj patelnią, żeby ciasto równomiernie się rozłożyło). Kiedy placek stanie się od spodu przyrumieniony, odwróć go na drugą stronę (uważaj, by się nie poparzyć gorącym olejem). Po upieczeniu przełóż go na papierowy ręcznik (żeby wchłonął on nadmiar tłuszczu), a następnie nałóż na jego wierzch porcję gulaszu. Najlepiej smakuje z gęstą śmietaną i świeżo pokrojonym szczypiorkiem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 86 kJ / 20 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 2,8 g |
w tym cukry | 2,4 g |
Błonnik | 1,4 g |
Białko | 1,1 g |
Sól | 0,01 g |