1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5900477017134
Dodatkowe informacje
Producent
Hortex
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Truskawki
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Hortex Szpinak rozdrobniony
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: fasola szparagowa zielona, fasola szparagowa żółta
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mix fasolek. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Truskawki
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Hortex Szpinak rozdrobniony
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
**-12 °C - 2 tygodnie
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 30
Wysokość na półce - 210
Szerokość na półce - 235
Waga od dostawcy
Waga brutto - 478
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 235
Wysokość - 210
Głębokość - 30
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Curry z fasolek szparagowych z kurczakiem i ryżem
Składniki:
- Mix fasolek Hortex - 1 opakowanie
- 300 g piersi z kurczaka
- 200 g ryżu
- 200 ml mleka kokosowego
- 1 cebula biała
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki żółtej pasty curry
- 1 łyżka startego imbiru
- 2 łyżki oleju
- 1 marchewka
- 1 pomidor
- 1/4 łyżeczki soli
- garść sezamu
- świeża kolendra do podania
Przygotowanie:
Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. W garnku rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dorzuć posiekany czosnek, imbir, marchewkę pokrojoną w plasterki oraz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Podsmaż a następnie dodaj pastę curry i pokrojonego w kostkę, obranego ze skórki pomidora. Wszystko wymieszaj. Dodaj mix fasolek, zalej 100 ml wody, na koniec dolej mleko kokosowe. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu 20-25 minut. Curry z fasolek podajemy posolone, posypane sezamem i świeżą kolendrą.
Kraj
Country of Origin - Poland
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 129 kJ / 31 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 3,3 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 2,2 g |
Sól | 0,01 g |