1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5900477003267
Dodatkowe informacje
Producent
Hortex
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa królewska
Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty
Hortex Szpinak rozdrobniony
Składniki
szpinak
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Szpinak liście. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa królewska
Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty
Hortex Szpinak rozdrobniony
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - -18
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Głębokość na półce - 40
Waga od dostawcy
Waga brutto - 480
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 210
Głębokość - 40
Szerokość - 235
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Quiche ze szpinakiem
Składniki:
- Szpinak liście Hortex - 1 opakowanie
- ciasto francuskie (świeże lub rozmrożone)
- 270 g sera feta
- 200 ml śmietany 30 %
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Gotowe w 40 minut
Przygotowanie:
Szpinak usmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Całość pozostaw do ostygnięcia. Formę do tarty posmaruj oliwą i wyłóż nią ciasto. Nakłuj widelcem ciasto, wyłóż masę szpinakową, a na wierzchu ułóż plastry sera. Jajka wymieszaj ze śmietaną i polej tartę. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 79 kJ / 19 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 0,4 g |
w tym cukry | 0,3 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 2,3 g |
Sól | 0,05 g |