1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5900477018223
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
grzyby 24 % w zmiennych proporcjach: pieczarki, podgrzybki
warzywa 75 % w zmiennych proporcjach: ziemniaki podsmażane ze skórką (ziemniaki, olej słonecznikowy (S) i/lub olej rzepakowy (R)), marchew, cebula, groch zielony
Symbol użytego oleju (S, R) w okienku przy numerze partii
przyprawa w saszetce 1 % (czosnek granulowany, sól, oregano, pieprz czarny mielony)
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Warzywa na patelnię po wiejsku. Mieszanka warzyw z grzybami i przyprawami. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
saszetka z przyprawą
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej.
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem
Nie zamrażać powtórnie
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
**-12 °C - 2 tygodnie
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Głębokość na półce - 40
Waga od dostawcy
Waga brutto - 479
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 210
Szerokość - 235
Głębokość - 40
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Zapiekanki na ciabattach z warzywami na patelnię po wiejsku i oscypkiem
składniki:
Warzywa na Patelnię po Wiejsku Hortex - 1 opakowanie
350 g oscypka wędzonego
3 ciabatty
3 łyżki oleju
Sos:
200 ml jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku
garść posiekanej natki pietruszki
Gotowe w 30 minut
przygotowanie:
Ciabatty rozkrój na pół, ułóż na blaszce do pieczenia. Warzywa na patelnię po wiejsku razem z przyprawami podsmaż na oleju. Na połówki ciabatt ułóż podsmażone warzywa, na wierzch ułóż plastry oscypka i zapiekaj 12 minut w 180 °C. W międzyczasie w miseczce wymieszaj jogurt z posiekaną natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Zapiekanki podawaj z sosem jogurtowym.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Adres internetowy
www.hortex.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 282 kJ / 67 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 10 g |
w tym cukry | 2,2 g |
Błonnik | 2,6 g |
Białko | 2,3 g |
Sól | 0,45 g |