House of Asia Listki nori prażonych alg morskich 4 sztuk
Udostępnij na FacebookuAlgi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety. Wystarczy na około 40 sztuk sushi Odpowiednie dla wegetarian i wegan.
1 szt - 0,018 kg
Kod kreskowy: 5902898826845
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
prażone algi morskie (Porphyra Yezoensis)
Marka
House of Asia
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Listki prażonych alg morskich w arkuszach.
Cechy
kuchnia japońska
do sushi i nie tylko
Opis produktu
Algi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety.
Wystarczy na około 40 sztuk sushi
Odpowiednie dla wegetarian i wegan.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu przez maksymalnie 2 tygodnie.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 256
Szerokość - 206
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Woreczek
Adres producenta
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. K.,
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. K.,
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
UWAGA
W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
Kontakt
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. K.
Adres kontaktowy
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Produkt odpowiedni dla wegan
Przepisy
Rolowanie sushi
1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania.
2. Przy dolnej krawędzi ryż nałóż ulubione składniki.
3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz.
4. Zrolowane sushi przekrój na 8-10 równych części.
Hosomaki 40 sztuk
100 g ryżu do sushi
25 g ogórka
25 g awokado
2 arkusze z alg morskich
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 10 części.
California maki 20 sztuk
160 g ryżu do sushi
1/2 awokado
4 paluszki krabowe
1/2 ogórka
2 arkusze alg morskich
2 łyżki majonezu
2 łyżki czerwonego kawioru
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 10 części.
Kraj
Country of Origin - Korea (Republika Korei)
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
4 arkusze
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Korei Południowej.
Adres internetowy
www.houseofasia.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1650 kJ / 391 kcal |
Tłuszcz | 5,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g |
Węglowodany | 37 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 44 g |
Sól | 2,4 g |