House of Asia Premium Listki nori 22 g (8 sztuk)
Udostępnij na FacebookuAlgi morskie to idealne urozmaicenie diety. Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 μg dla osoby dorosłej oraz 200 μg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.
1 szt - 0,018 kg
Kod kreskowy: 5907599956464
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
prażone algi morskie (Porphyra tenera)
Marka
House of Asia
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Listki prażonych alg morskich w arkuszach.
Cechy
klasa jakości Gold
nowa, lepsza jakość
do sushi i nie tylko
kuchnia japońska
Opis produktu
Algi morskie to idealne urozmaicenie diety.
Odpowiednie dla wegetarian i wegan.
Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 μg dla osoby dorosłej oraz 200 μg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.
Przygotowanie i stosowanie
Wystarczy na około 130 szt. hosomaki lub 80 szt. california maki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 254
Szerokość - 196
Głębokość - 5
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.,
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.,
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
UWAGA
W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
Kontakt
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Adres kontaktowy
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Przepisy
Rolowanie sushi
1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania.
2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki.
3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz.
4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części.
Hosomaki
64 sztuk
140 g ryżu do sushi
25 g ogórka
25 g awokado
4 arkusze alg morskich
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części.
California maki
40 sztuk
230 g ryżu do sushi
1/2 awokado
4 paluszki krabowe
1/2 ogórka
4 arkusze alg morskich
2 łyżki majonezu
2 łyżki czerwonego kawioru
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 10 części.
Kraj
Country of Origin - Korea (Republika Korei)
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 7 - Inne (Tworzywa sztuczne)
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
8 arkuszy
Adres internetowy
www.houseofasia.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu: |
---|---|
wartość energetyczna | 1323 kJ / 316 kcal |
tłuszcz | 4,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
węglowodany | 5,3 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 47,6 g |
sól | 0,86 g |
jod | 3979 µg (2653 %)* |
*DRWS - Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia |