Jamar Passata klasyczna 700 g
Udostępnij na FacebookuCzy wiesz, że? Nazwa Passata pochodzi z Włoch i oznacza sos z przetartych pomidorów. Nasze passaty są źródłem białka i błonnika.
1 szt - 0,700 kg
Kod kreskowy: 5906716206253
Dodatkowe informacje
Producent
Jamar
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Składniki
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
sól
przecier pomidorowy (99,8 %)
Zawartość ekstraktu ogólnego nie mniej niż 7,5 %
Marka
Jamar
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przecier pomidorowy z cząstkami pomidorów. Produkt pasteryzowany.
Cechy
pomidory dojrzewające w słońcu!
więcej niż kilogram pomidorów!
przecier pomidorowy
Opis produktu
Czy wiesz, że? Nazwa Passata pochodzi z Włoch i oznacza sos z przetartych pomidorów. Nasze passaty są źródłem białka i błonnika.
O marce
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji znajdziesz na jamar.pl/przepisy
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 0
Maks. temp. °C - 25
Przygotowanie i stosowanie
Rozwarstwienie nie stanowi wady produktu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii podane na wieczku. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 79
Szerokość - 79
Wysokość - 220
Rodzaj opakowania
Typ - Słoik
Adres producenta
ZPS „Jamar“ Szczepaniak sp.j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Adres zwrotny
ZPS "Jamar" Szczepaniak sp.j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Kontakt
ZPS "Jamar" Szczepaniak sp.j.
Oświadczenia żywieniowe
Nasze passaty są źródłem białka i błonika.
Adres kontaktowy
Albertów 69
42-165 Lipie
O producencie
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę.
Waga od dostawcy
Waga brutto - 1014
Przepisy
Przepis na Leczo.
700 g passaty klasycznej Jamar
300 g kiełbasy
3 kolorowe papryki
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
¹/₂ papryczki chili, olej
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, sól i pieprz
Na oleju przesmaż cebulę i pokrojoną w plasterki kiełbasę. Kiedy kiełbasa się zarumieni, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili dorzuć pokrojoną w słupki paprykę i wszystkie przyprawy. Po kilku minutach dodaj passatę i duś aż sos zgęstnieje (ok. 15 minut).
Smacznego!
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres internetowy
www.jamar.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Energia | 110 kJ / 26 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 3,9 g |
- w tym cukry | 3,9 g |
Błonnik | 1,0 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 0,16 g |