Jogurt naturalny Eko EkoŁukta
Udostępnij na FacebookuJogurt naturalny zawiera 3,8% tłuszczu. Jogurt jest cennym źródłem składników pokarmowych o wysokiej wartości odżywczej i biologicznej. Zawarte w nim bakterie mają pozytywny wpływ na pracę układu pokarmowego. Jako produkt łatwo przyswajalny przez organizm, szczególnie polecany jest dla osób, które nie tolerują mleka. Dzięki odpowiednio dobranym szczepom bakterii jogurt ma niepowtarzalny smak i aromat. Dodatek naturalnego, ekologicznego wsadu owocowego (o zawartości minimum 7% owoców) podnosi walory smakowe, a co za tym idzie, atrakcyjność produktu. Do jogurtów naturalnych cukier nie jest dodawany, natomiast w przypadku jogurtów owocowych niewielka ilość cukru trzcinowego występuje jako składnik wsadu owocowego.
1 szt - 0,125 kg
Kod kreskowy: 5907667874522
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Mleko krowie pasteryzowane*,
mleko w proszku*.
kultury bakterii jogurtowych
* z rolnictwa ekologicznego.
Marka
EkoŁukta
Opis produktu
Eko jogurt naturalny.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu 3,8%
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C
Rodzaj opakowania
Typ - Kubek
Adres producenta
Mleczarnia EkoŁukta Sp. z o.o.
ul. Brzozowa 2
14 - 105 Łukta
tel 89/647 03 21
fax 89/647 03 22
Adres zwrotny
Mleczarnia EkoŁukta Sp. z o.o.
ul. Brzozowa 2
14 - 105 Łukta
tel 89/647 03 21
fax 89/647 03 22