E. Wedel Kakao ciemne z Ghany 180 g
Udostępnij na FacebookuWedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!
1 szt - 0,180 kg
Kod kreskowy: 5901588078496
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Zawiera 11% tłuszczu kakaowego
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać mleko, zboża, soję.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
Marka
E. Wedel
Opis produktu
Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 101
Wysokość - 160
Głębokość - 51
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
Adres zwrotny
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl
Infolinia konsumencka: 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej
Adres kontaktowy
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
Kontakt
LOTTE Wedel sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
Informacje dot. stylu życia
O obniżonej zawartości tłuszczu
Przepisy
Wedlowski blok czekoladowy
Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób.
- 250 g masła
- 250 g cukru kryształu
- 120 ml wody
- 40 g kakao E. Wedel
- 400 g mleka w proszku
- 200 g pokruszonych herbatników
- 100 g orzechów laskowych
- 50 g rodzynek
- 100 g czekolady E. Wedel
Sposób przygotowania:
Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w rondelku. Masę ostudzić do temp. około 45°C. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia grudek.
Dodać pokruszone herbatniki, orzechy laskowe i rodzynki.
Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Formę z masą odstawić na 4 godziny do lodówki do zastygnięcia.
Blok po wyjęciu z formy polać rozpuszczoną czekoladą E. Wedel.
Telefon kontaktowy
801811011
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901588078144
Adres internetowy
www.czekolada.pl
www.wedel.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g | * |
---|---|---|
Energia | 1298 kJ | 8 400 kJ |
Energia | 310 kcal | 2 000 kcal |
Tłuszcz | 11 g | 70 g |
w tym kwasy nasycone | 6,9 g | 20 g |
Węglowodany | 11 g | 260 g |
w tym cukry | 0,5 g | 90 g |
Błonnik | 34 g | - |
Białko | 23 g | 50 g |
Sól | 0,05 g | 6 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |