Kamis Panierka chrupiący kurczak paprykowa 70 g
Udostępnij na FacebookuBez dodatku: glutaminianu monosodowego, konserwantów
1 szt - 0,070 kg
Kod kreskowy: 5900084280846
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
JAJA w proszku
sól
aromat
przyprawy (czosnek, papryka słodka (4 %), papryka ostra (3 %), pieprz czarny)
mąka kukurydziana
drożdże
mąka PSZENNA
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, mleko, seler, soję.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Panierka paprykowa do drobiu.
Cechy
ekstra chrupiąca
dodaj tylko mięso i olej
bez dodatku oleju palmowego
Opis produktu
Bez dodatku: glutaminianu monosodowego, konserwantów
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 130
Wysokość na półce - 170
Głębokość na półce - 8
Waga od dostawcy
Waga brutto - 75
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 8
Szerokość - 130
Wysokość - 170
Dodatki
Drożdże - Zawiera
Smaki / Aromaty - Zawiera
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Wrapy z kurczakiem
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 5 min
Porcje 4
Składniki
- 300 g filetów z kurczaka
- 1 opakowanie Panierka Chrupiący Kurczak Paprykowa Kamis
- olej do smażenia
Sos:
- 180 ml jogurtu greckiego
- 3 łyżki świeżej mięty posiekanej
- 1 łyżeczka skórki z cytryny posiekanej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis
- sól, pieprz do smaku
Do podania:
4 wrapy o średnicy 26 cm
sałata, pomidor, papryka, ogórek, cebula według uznania
1. Kurczaka pokrój na długie paski o grubości około 2 cm.
2. Do wysokiej patelni wlej olej, do wysokości 4 cm i rozgrzej do 180 °C.
3. Każdy pasek zanurz w zimnej wodzie, a następnie dokładnie obtocz w panierce, smaż około 3 minuty i wyjmij na papierowy ręcznik.
4. W międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na sos.
5. Wrapy podgrzewaj kolejno na suchej dużej patelni, na każdym układaj ¼ dodatków, sosu, kurczaka, dokładnie zwiń.
Wypróbuj też do warzyw i sera camembert!
Panierka Kamis nada też wyjątkowej chrupkości warzywom czy serowi camembert. Wystarczy, że roztrzepiesz w miseczce jajko, posmarujesz nim ser lub pokrojone warzywa i przyrządzisz według instrukcji na opakowaniu.
Airfryer
Chrupiącego kurczaka możesz również przygotować w airfryerze. Kurczaka pokrój w długie paski o grubości ok. 2 cm. Każdy kawałek zanurz w zimnej wodzie, a następnie obtocz w panierce. Smaż w airfryerze w 170 °C przez 10-12 minut.
Cukinia / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 15 min / Airfryer (180 °C) 10 min
Bakłażan / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 20 min / Airfryer (180 °C) 10 min
Batat / Metoda przygotowania słupki o grubości ok. 1 cm / Piekarnik (180 °C) 30 min / Airfryer (180 °C) 15 min
Ser camembert (120 g) / Metoda przygotowania w całości / Piekarnik (180 °C) 10 min / Airfryer (180 °C) 7 min
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1554 kJ |
Wartość energetyczna | 367 kcal |
Tłuszcz | 3,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 67 g |
w tym cukry | 1,4 g |
Białko | 14 g |
Sól | 6,6 g |