Kamis Przepis na makaron z kurczakiem w kremowym sosie curry 30 g
Udostępnij na FacebookuBez dodatku: glutaminianu monosodowego oleju palmowego
1 szt - 0,030 kg
Kod kreskowy: 5900084283854
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
olej rzepakowy
przyprawy curry (cebula, kurkuma, papryka słodka, czosnek, kozieradka, gorczyca, kolendra nasiona, cynamon, kmin rzymski, chili, goździki, imbir, gałka muszkatołowa) (47 %)
sól
cukier
skrobia modyfikowana
śmietanka w proszku (śmietanka, serwatka wzbogacona w białko, odtłuszczone mleko)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka do przygotowania makaronu z kurczakiem w sosie curry.
Opis produktu
Bez dodatku:
glutaminianu monosodowego
oleju palmowego
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Gorczyca - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 170
Głębokość na półce - 10
Szerokość na półce - 130
Waga od dostawcy
Waga brutto - 35
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 170
Głębokość - 10
Szerokość - 130
Dodatki
Dodatek MSG - Free From
Przepisy
Makaron z kurczakiem w kremowym sosie curry
Dodaj
- 450 g filetu z kurczaka
- 300 g makaronu muszelki
- 1 cebulę
- 1 paprykę czerwoną
- 150 g szpinaku
- 200 ml śmietanki 30 %
- 2 łyżki oleju
- 100 ml wody
Czas 35 min
Porcje 4
Przygotowanie
1. Ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. Kurczaka pokrój w 2,5 cm kostkę, cebulę w drobną kostkę, paprykę w 2,5 cm kostkę.
2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, podsmaż kurczaka z każdej strony. Dodaj cebulę i smaż razem 3 minuty. Następnie dodaj paprykę i smaż kolejne 3 minuty. Dodaj szpinak, wymieszaj.
3. Zawartość opakowania wymieszaj z wodą i śmietanką, wlej na patelnię. Gotuj na wolnym ogniu 10 minut, aż sos osiągnie kremową konsystencję.
4. Na patelnię z sosem wyłóż ugotowany wcześniej makaron i wymieszaj.
Porady
Jak urozmaicić przepis
- Zamiast 200 ml śmietanki 30 % możesz użyć mleczka kokosowego.
- By dodać daniu bardziej egzotycznego charakteru, skrop je odrobiną cytryny i posyp świeżą kolendrą.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1470 kJ |
Wartość energetyczna | 350 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,3 g |
Węglowodany | 48 g |
w tym cukry | 12 g |
Białko | 8,4 g |
Sól | 13,8 g |