1 szt - 0,008 kg
Kod kreskowy: 5900084270472
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
KAMIS
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Tymianek.
Cechy
uprawiany w Polsce
zbierany młody i jędrny dla intensywnego smaku i aromatu
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 145
Szerokość na półce - 110
Głębokość na półce - 6
Waga od dostawcy
Waga brutto - 12
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 110
Wysokość - 145
Głębokość - 6
Przepisy
Tartaletki z gruszką i figami
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 30 min
Porcje 4
Składniki:
Ciasto:
300 g mąki pszennej
150 g masła
1 żółtko
50 ml wody
2 łyżeczki Tymianku Kamis
szczypta soli
Nadzienie:
1 gruszka pokrojona w cienkie plastry
1 łyżka masła
½ łyżeczki Tymianku Kamis
3 dojrzałe figi pokrojone w plastry
200 g pokruszonego sera pleśniowego typu blue
3 łyżeczki posiekanych orzechów włoskich
1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, tymianek, sól. Wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godzinę do lodówki.
2. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, wycinaj krążki. Wyłóż nimi formy na tartaletki. Nakłuj spody widelcem. zapiekaj ok. 20 min w temperaturze 195°C.
3. Zapieczone formy wypełnij ½ sera pleśniowego. Ułóż podsmażone na maśle z tymiankiem gruszki, figi. Posyp pozostałym serem i orzechami.
4. Piecz w piekarniku przez ok. 8 min w temperaturze 185°C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce