Kapary Capotes o obniżonej zawartości soli 114ml Goya
Udostępnij na FacebookuKapary GOYA o obniżonej zawartości soli zawierają aż 25% mniej soli niż standardowy produkt! Kapary to pąki krzewu kapara ciernistego, roślina bardzo popularna w krajach basenu Morza Śródziemnego o ciemnozielonej barwie z jasnymi plamkami. Dojrzewają w ciągu jednego dnia, po czym od razu są zbierane. Ich jakość zależy od wielkości: im mniejsze, tym cenniejsze. Na rynku polskim występują głównie Kapary typu Capotes oraz Fines. Jest to produkt znakomicie nadający się jako dodatek do wielu potraw, m.in. drobiu, ryb, sałatek, pizzy. Należy unikać duszenia kapar w wysokich temperaturach. Aby zachować charakterystyczny smak kapar, dodaje się je do potraw tuż przed podaniem
1 szt - 0,110 kg
Kod kreskowy: 041331013680
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Maroko
Opis marketingowy
Kapary GOYA o obniżonej zawartości soli zawierają aż 25% mniej soli niż standardowy produkt! Kapary to pąki krzewu kapara ciernistego, roślina bardzo popularna w krajach basenu Morza Śródziemnego o ciemnozielonej barwie z jasnymi plamkami. Dojrzewają w ciągu jednego dnia, po czym od razu są zbierane. Ich jakość zależy od wielkości: im mniejsze, tym cenniejsze. Na rynku polskim występują głównie Kapary typu Capotes oraz Fines. Jest to produkt znakomicie nadający się jako dodatek do wielu potraw, m.in. drobiu, ryb, sałatek, pizzy. Należy unikać duszenia kapar w wysokich temperaturach. Aby zachować charakterystyczny smak kapar, dodaje się je do potraw tuż przed podaniem
Składniki
kapary, sól, woda i ocet winny
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
Goya Foods, INC.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5,6 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,3 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (alkohole wielowodorotlenowe - poliole) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,1 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,2 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,7 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 153 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 36 kcal/100g |