Kasza pęczak z kurkami,cebulką i natką pietruszki
Udostępnij na FacebookuKasza pęczak z kurkami,cebulką i natką pietruszki
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5903776002009
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
kasza jęczmienna pęczak 82%,
słonecznik,
cebula suszona 4%,
kurki suszone 3,5%,
pieczarki suszone,
natka pietruszki suszona 1%,
czosnek suszony
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać mleko, seler, gorczycę, orzechy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Według babci
1. Do 250 ml gotującej się wody wsyp zawartość jednej torebki, dodaj szczyptę soli i pieprzu oraz łyżkę oleju lub masła
2, Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 25 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka.
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.
Według wnuka
1. Do naczynia wlej 220 ml wody, wsyp zawartość jednej torebki, dodaj szczyptę soli i pieprzu oraz łyżeczkę oleju lub masła.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, umieść w mikrofalówce gotuj 5 minut na pełnej mocy mikrofalówki, następnie 20 minut na 1/4 mocy.
Rady babci Zosi
Pęczak z kurkami lubię podawać posypany startym parmezanem i świeżą natką pietruszki.
Sposób serwowania :
Ugotowaną według przepisu mieszankę przełóż na patelnię, dodaj 150 ml śmietanki 30% i podgrzewaj wszystko 2 minuty aż śmietanka lekko zgęstnieje. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki.
Smacznego!
Adres producenta
SYS Blanka Sysiak
ul. Bobrowiecka 34a
05-502 Kamionka
Adres zwrotny
SYS Blanka Sysiak
ul. Bobrowiecka 34a
05-502 Kamionka
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1434 kJ / 343 kcal |
tłuszcz | 5,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 68 g |
w tym cukry* | 2,8 g |
białko | 9 g |
sól | 0,04 g |
*zawiera naturalne występujące cukry |