Kimchi zakwasownia ostre ekologiczne

Udostępnij na Facebooku

Wyjątkowo smaczna, pożywna i niepasteryzowana, żywa kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit. Tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, element tamtejszej kultury i domowych tradycji. Genialna kiszonka wzmocniona papryką piri-piri. Co to jest kimchi? Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka o wyrazistym aromacie i intensywnym smaku, składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek. Kimchi stanowi bardzo bogate źródło bakterii kwasu mlekowego, typu lactobacillus, błonnika, witamin (A, B1, B2, C) oraz wapnia i żelaza. Uznane jest przez specjalistów za jedną z najzdrowszych potraw na świecie, a tradycyjny proces przygotowywania i dzielenia się kimchi został wpisany na Listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości. Dlaczego warto jeść kimchi? Posiada silne działanie probiotyczne, ma zdolność przywracania prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego (wskazane po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii). Jest skutecznym środkiem wspomagającym walkę z pasożytami i przerostem drożdży w organizmie. Jako najbogatsze źródło glukozynolanów (hamują rozwój komórek rakowych) jest wskazane w diecie przeciwnowotworowej. Reguluje metabolizm, wzmacnia wydzielanie soków trawiennych, wspomaga układ krążenia. Jak jeść kimchi? Może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu potraw. W Korei podaje się je praktycznie do każdego posiłku, jako prozdrowotną przystawkę. W takiej wersji surowej i niepodgrzanej zawiera najwięcej witamin. Sprawdzi się także jako baza do zupy kim chi jjigae, wkład do omletów, naleśników, gołąbków i gulaszy. Polecamy dodać kimchi do sałatki ze szpinakiem, mango oraz orzechami. Przepyszna jest kanapka z humusem, kimchi i awokado. Informacje o produkcie: Produkt w 100% roślinny, przygotowany z certyfikowanych składników ekologicznych, niepasteryzowany. Odpowiedni dla wegan, osób z cukrzycą, w ciąży lub w trakcie karmienia, dla dzieci powyżej 6 miesiąca życia.

Kimchi zakwasownia ostre ekologiczne
  • Kimchi zakwasownia ostre ekologiczne
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,300 kg

Kod kreskowy: 5907739367105

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Składniki

kapusta pekińska,
czosnek,
cebula,
imbir,
marchew,
rzodkiew,
chili,
piri-piri,
miso (soja, ryż, woda, sól),
sos sojowy (soja, woda, sól),
sól

Informacje dla alergików: pozostały tekst

Produkt zawiera soję, gluten

Przechowywanie

zalecane jest przechowywanie w temperaturze 4-8°C

Adres producenta

Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia

Adres zwrotny

Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g
Wartość energetyczna72 kJ/17 kcal
Tłuszcz<0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone<0,1 g
Węglowodany0,7 g
w tym cukry0,7 g
białko1,3 g
sól0,8 g
Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.