1 szt - 0,017 kg
Kod kreskowy: 8720182839084
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Zawartość torebki wsyp do kubka. Zalej 200 ml wrzącej wody i wymieszaj.
Opis marketingowy
Zupa 4 sery z grzankami.
Składniki
skrobia, grzanki (15,8%) [pieczywo (mąka pszenna, sól, drożdże, olej rzepakowy), olej palmowy, przeciwutleniacz: ekstrakty z rozmarynu], syrop glukozowy, ser topiony (11,3%) [w tym sery: twardy (7%), Emmental (1,8%), Gouda, Camembert; preparat serwatkowy (z mleka)], tłuszcz palmowy, sól jodowana, mineralna sól potasowa, cukier, sól, ekstrakt drożdżowy, aromaty (w tym mleko), białka mleka, szczypiorek* (0,7%), kurkuma*, papryka*, korzeń pietruszki*, sok z cytryny. Może zawierać seler, jaja, gorczycę, inne zboża zawierające gluten i soję. *Uprawiane w sposób zrównoważony.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
15 - 25 °C
Nazwa producenta
Unilever Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,84 g |
Zawartość białek | 0,7 g |
Zawartość błonnika | <0,5 |
Cukry | 0,6 g |
Zawartość węglowodanów | 4,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,6 g |
Wartość energetyczna kJ | 148 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 35 kcal |
W porcji 200 ml | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,2 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 296 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 3,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 8,7 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,4 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 71 kcal |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | <0,5 |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 10 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 1 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 28 %RWS |