Kosów lacki-ser edamer
Udostępnij na FacebookuSer typu holendersko-szwajcarskiego, łagodny, delikatny, lekko orzechowy, aromatyczny o lekkim posmaku pasteryzacji; lekko kwaśny, lekko pikantny w serze starszym. Oczka nierównomierne, lekka orzeszyna. Miąższ jednolity w całej masie, lekko kruchy. Smak lekko pikantny.
1 kg
Kod kreskowy: 90674
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Mleko pasteryzowane,
sól,
kultury bakterii,
podpuszczka mikrobiologiczna, stabilizator: chlorek wapnia,
barwnik: annato.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kosowie Lackim,
ul. Parkowa 2,
08-330 Kosów Lacki
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kosowie Lackim,
ul. Parkowa 2,
08-330 Kosów Lacki
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1458 kJ/ 351 kcal |
| Tłuszcze | 27 g |
| w tym kwasy tłuszczowe | 18 g |
| Węglowodany | 1,0 g |
| w tym cukry | <0,5 g |
| Białko | 26 g |
| Sól | 1,5 g |

